Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2986/nuo-naujuju-metu-dideja-mokytoju-alga/spausdinti/

Nuo Naujųjų metų didėja mokytojų alga

Publikuota: 2005-12-27 16:29
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Pirmąją 2006-ųjų metų algą socialiniai pedagogai, mokyklų psichologai, pedagoginių psichologinių tarnybų specialieji pedagogai gaus beveik trečdaliu didesnę nei gaudavo šiemet. Kils ir visų Lietuvos mokytojų algos.

Nuo sausio 1 d. visiems ikimokyklinių įstaigų, bendrojo lavinimo, profesinių mokyklų mokytojams bus papildomai primokama už vieną darbo valandą. Konkrečiai – už pasiruošimą pamokoms.

„Noriu pabrėžti, kad nuo sausio mokytojams darbų nepadaugės. Visiems mokytojams bus sumokama už vieną valandą, sugaištą ruošiantis pamokoms. Kadangi visiems bus mokama už tą patį, mokyklų vadovams ir mokytojams nereikės derinti darbų sąrašo“, - sako švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Pasak ministro, pridedant darbo užmokestį už vieną valandą neliks nuskriausti ir tie mokytojai, kurie jau turi maksimalų darbo krūvį – 36 val. per savaitę. „Tokiais išskirtiniais atvejais leidome mokytojams padidinti darbo valandų skaičių iki 40 val. Nors realiai daugiau jie nedirbs – bus primokama tik už papildomas darbo valandas“, - sako R. Motuzas.

Mokytojų algos padidintos 8 mėn. anksčiau nei buvo planuota. Vyriausybė nuo 2006 m. sausio tam papildomai skyrė per 48 mln. litų. Nepaisant to, kad atlyginimų pakėlimas mokytojams paankstintas nuo sausio, jų algos vėl didės ir nuo 2006 m. rugsėjo 1 d.

Mokytojams už vieną darbo valandą buvo primokama jau nuo šių metų rugsėjo 1 d.

Nuo sausio 1 d. taip pat didės švietimo įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų koeficientai: ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų ir pavaduotojų ugdymui 19,3 proc., bendrojo lavinimo mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui, konservatorijų vadovų ir jų pavaduotojų ugdymui, specialiųjų mokyklų vadovų ir jų pavaduotojų ugdymui, profesinių ir aukštesniųjų mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui 4,3 proc. Didės ir neformalaus vaikų ugdymo įstaigų vadovų bei jų pavaduotojų tarnybinių atlyginimų koeficientai.

Nuo 2005 m. rugsėjo 1 dienos iki 2009 m. mokytojams kasmet bus vis papildomai sumokama už darbo valandą. Tokiu būdu per keletą metų iki 2009-ųjų bus pereita prie etatinio mokytojų darbo apmokėjimo tvarkos. Tai numato ilgalaikė „Nauja mokytojų darbo apmokėjimo programa“, kurią parengė darbo grupė, sudaryta iš visų trijų pedagogų profesinių sąjungų – Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos, Krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovų. Programą patvirtino LR Vyriausybė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!