Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2981/metu-improvizatoriumi-uz-nepatentuotas-idejas-apdovanotas-ktu-senato-pirmininkas/spausdinti/

Metų improvizatoriumi „už nepatentuotas idėjas“ apdovanotas KTU Senato pirmininkas

Publikuota: 2005-12-24 10:41
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Kalėdiniame Lietuvos studentų sąjungos vakarėlyje apdovanoti metų geriausieji. Svarbiausiems su studentų judėjimu ir aukštuoju mokslu susijusiems 2005 m. įvykiams ir žmonėms įteikti penki diplomai: metų lyderiui, atstovybei, projektui, tarptautiniam įvykiui ir improvizacijai aukštojo mokslo labui.

Labiausiai „nusipelniusiu“ aukštojo mokslo sistemos vystymui pasirodė esąs Kauno technologijos universiteto Senato pirmininkas akademikas R.Žilinskas. Jis be kovos laimėjo „Metų improvizatoriaus aukštojo mokslo labui“ titulą už unikalias, nors ir nepatentuotas idėjas.

Ši nominacija įsteigta praeitais metais, o idėją ją steigti Lietuvos studentų sąjungai pasufleravo vienas aukštojo mokslo politikų debiutavęs su siūlymu: „Jeigu valstybė aukštosioms mokykloms neduoda improvizuoti, tegu duoda pinigų!“.

Metų lyderiu už studentų judėjimo tradicijų ir vertybių puoselėjimą tapo Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybės prezidentas Vilius Sekevičius, jau kelis mėnesius kovojantis su įstatymų nepaisymu universitete.

Geriausios metų atstovybės titulas atiteko Klaipėdos universiteto Studentų sąjungai už gintarinį spindesį prie jūros. Pavasarį šioje organizacijoje pasikeitęs vadovas su visa komanda suteikė impulsą vidinei veiklai ir dalyvavimui nacionalinės organizacijos projektuose.

Metų projektu tapo Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybės „Katakombos XXI amžiuje“ – tamsoje skendintis muziejus, kur aštuoniose salėse lankytojai aplinką tiria jutimu ir klausa. Tai pirmas toks muziejus Rytų Europoje.

Metų tarptautinio įvykio titulas teko Šiaurės šalių studentų sąjungai už „Šiaurės atsivėrimą Baltijai“ – organizacija ruošiasi įstatų pakeitimui, kad į narių gretas būtų priimtos ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos studentų organizacijos.

„Jau besibaigiantys metai nebuvo lengvi. Skausmingai išgyvename studentų teisių kvestionavimą Kauno technologijos universitete, tenka priekaištauti Vyriausybei, kad skirstant Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšas nuošalyje lieka švietimas ir žinių visuomenės kūrimas.

Tačiau didelis žingsnis į priekį žengtas išaiškinus 44 Aukštojo mokslo (AM) problemas, visoms suinteresuotoms grupėms sutarus dėl AM tikslo bei pagaliau parengus aukštojo mokslo sistemos plėtros planą. Galiausiai horizonte pasirodė galimybė įgyvendinti vieningo studentų judėjimo viziją.“ – prabėgusius metus komentavo LSS prezidentas Jonas Okunis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!