Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2954/sauniausio-studentisko-leidinio-konkurse-laimi-studentiskos-provokacijos-ir-eksperimentai/spausdinti/

Šauniausio studentiško leidinio konkurse laimi studentiškos provokacijos ir eksperimentai

Publikuota: 2005-12-22 09:16
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Lietuvos studentų sąjungos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuotame ketvirtajame „Šauniausio studentiško leidinio konkurse“ išsiskyręs profesionalumu, provokacinėmis publikacijomis ir eksperimentiniais projektais šauniausiu studentišku leidiniu 2005 metais komisijos vienbalsiai pripažintas didžiausias laikraštis studentams „Studentų Era“.

„Svarbu būti įvertintiems tokiame konkurse. Neretai buvome kritikuojami – tai už pernelyg gilų studentų problemų ir jų veiklos trūkumų kapstymą, tai už išpūstą dėmesį pramogoms. Tačiau šio konkurso laimėjimas įrodo, kad eita teisinga linkme ir „Studentų Era“ atspindi tikrąjį studentišką gyvenimą“, - po konkurso kalbejo „Studentų Eros“ redaktorė Liepa Pečeliūnaitė.

Geriausio straipsnio autoriais pripažinti „Studentų eros“ žurnalistai Gintarė Adamonytė, Aušra Prasauskaitė, Ingrida Mironova ir Linas Tamašauskas už publikacijas „Tyrimas: padavėja, pašildykite atsineštus kotletus“ bei „Ne savo paskaitose“. Geriausias fotografijas 2005 metais spausdino VDU laikraščio „Universitas Vytauti Magni“ priedas „Vasaros nuospauda“. Šio laikraščio fotografei Rimai Valinčiūtei įteiktas apdovanojimas už geriausią spaudos fotografiją „Susitikimas su Tėvu Stanislovu“. Originaliausiu leidiniu pripažintas KTU „Njuspeipis“.

Dalyvavimas „Šauniausio studentiško leidinio konkurse“ ko gero ir turėtų būti tuo kasmečiu iššūkių, kurį įveikę, galėtumėt pasitikrinti, kiek savo darbo įdėjote ne veltui. Nepamirškite, kas esate ir kas Jus skaito. Atminkite, kad svarbiausia - noras ir pasiryžimas kurti žiniasklaidą, kurioje ne tik patys, bet ir aplinkiniai mokytųsi įžvelgti kiek daugiau, nei siekia atstumas nuo žmogaus kojų iki pakaušio“, - susirinkusiems kalbėjo LSS viceprezidentas Liutauras Kazlavickas.

Šauniausiu studentišku leidiniu pripažintai „Studentų Erai“ atiteko specialus LSS ir LŽS įsteigtas prizas, geriausio straipsnio autoriams suteikta galimybė pasirinktinai apsilankyti bet kuriuose LŽS organizuojamuose mokymuose. Lietuvos spaudos fotografų klubas be dovanų nepaliko oroginaliausiu pripažinto „Njuspeipio“ redakcijos. Visi konkurso laureatai buvo apdovanoti LSS ir LŽS diplomais, Lietuvos žurnalistų sąjungos leidžiamo laikraščio „Žurnalistų Žinios“ metinėmis prenumeratomis bei Lietuvos studentų sąjungos atminimo dovanomis.

Šių metų konkursui gautos aštuonios paraiškos. Dalyvius vertino Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto dėstytojas, kino kritikas, žurnalistas S. Valiulis, fotografas J. Staselis, „Lietuvos Ryto“ priedo „Sostinė“ redaktorius S. Jarmalis, „Žurnalistų žinių“ redaktorius A. Sarcevičius, LŽS kūrybinės veiklos komisijos pirmininkė T.Mačiulienė, LSS asistentas ryšiams su visuomene D. Dikšaitis. Vadovaujama LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus komisija dvi savaites analizavo pateiktus darbus ir rinko laureatus.

„Šauniausio studentiško leidinio konkursas“ – nebe pirmus metus organizuojamas Lietuvos studentų sąjungos. 2001 – aisiais metais kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga organizuotame konkurse nugalėtoju pripažintas Kauno technologijos universiteto RAFES studentų atstovybės leidžiamas „Njuspeipis“. 2002 – aisiais ir 2003-aisiais metais konkurso dalyvius nurungė Kauno kolegijos žurnalas „Siena“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!