Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2923/pasirasyta-lietuvos-ir-vengrijos-bendradarbiavimo-programa-svietimo-aukstojo-mokslo-ir-moksliniu-tyrimu-srityse/spausdinti/

Pasirašyta Lietuvos ir Vengrijos bendradarbiavimo programa švietimo, aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų srityse

Publikuota: 2005-12-20 08:01
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas ir Vengrijos Respublikos švietimo ministras Bálint Magyar Vengrijoje pasirašė Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos ir Vengrijos Respublikos švietimo ministerijos 2006-2008 m. bendradarbiavimo programą švietimo, aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų srityse.

Pasirašius šį dokumentą, atsirado galimybė finansuoti aukštųjų mokyklų dėstytojų, mokslo darbuotojų ir kitų tyrėjų, visų lygių studentų mainus. Įgyvendinant šią programą, atsiras daugiau galimybių siųsti gimtosios kalbos dėstytojus bendradarbiauti tautinių mažumų srityje, skatinti tautinių mažumų susivienijimų, būtent Vengrijos Respublikoje gyvenančių lietuvių bendruomenės ir István Báthory vengrų kultūros asociacijos Lietuvoje, veiklą.

Programa leis sudaryti geresnes bendradarbiavimo sąlygas bendrojo lavinimo, profesinio rengimo, kvalifikacijų pripažinimo srityje. Taip pat keistis informacija apie šalių švietimo sistemas ir pokyčius. Tikimasi, kad programa prisidės prie tolesnio bendrų projektų bei programų rengimo ir įgyvendinimo, bendradarbiavimo dalyvaujant Europos Sąjungos ir kitose tarptautinėse programose, suaktyvins akademinius mainus.

Vizito metu ministras Remigijus Motuzas taip pat lankesi Vengrijos mokslo institucijose, domėjosi šalyje sėkmingai įgyvendinama Viešojo ir privataus kapitalo partnerystės švietime programa. Taip pat švietimo finansavimo, paskolų studijoms, studijų kokybės užtikrinimo klausimais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!