Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2883/kaledine-dovana-mokykloms-nauji-suolai/spausdinti/

Kalėdinė dovana mokykloms – nauji suolai

Publikuota: 2005-12-15 13:09
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Artimiausiu metu mokykloms visose Lietuvos savivaldybėse bus pristatyta 247 vienviečiai ir 738 dviviečiai mokyklinių baldų komplektai. Komplektą sudaro 28 mokykinio vietos, viena mokytojo darbo vieta ir klasės lenta. „Tai jau atroji mokyklinių baldų siunta, kuri šiais metais pasieks Lietuvos mokyklas“, – pažymėjo švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Pasak ministro R. Motuzo, šiais metais mokykliniams baldams pirkti iš viso buvo skirta beveik 12 mln. Lt, kurie buvo sutaupyti iš didžiausio investicinio švietimo projekto - Mokyklų tobulinimo programos - lėšų. Mokinių suolai yra trijų skirtingų aukščių, leidžia rinktis darbinę ir poilsio sėdėjimo padėtis.

Baldai paskirstyti savivaldybėms pagal pagrindinėse mokyklose besimokančių vaikų skaičių. Kiek ir kokioms Mokyklų tobulinimo programoje dalyvaujančioms pagrindinėms mokykloms teks naujų baldų komplektų, sprendžia savivaldybė.

Mokyklų tobulinimo programa – tai didžiausias nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu švietimo investicinis projektas, kurio bendra vertė 180 mln. Lt. Nuo 2002 iki 2006 m. trunkančios programos pagrindinis tikslas – pagerinti 5-10 kl. mokinių pasiekimus modernizuojant bendrąjį lavinimą ir užtikrinant veiksmingą ir racionalų švietimui skirtų lėšų naudojimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!