Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2867/lietuvos-mokiniai-savo-kuryba-skiria-mokytojams/spausdinti/

Lietuvos mokiniai savo kūrybą skiria mokytojams

Publikuota: 2005-12-14 10:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Gruodžio 13 dieną Vilniaus Mokytojų namuose buvo apdovanoti kūrybiškiausi Lietuvos mokiniai, dalyvavę kūrybinių darbų konkurse „Skiriu mokytojui”. Konkursą, kurio tikslas – skatinti draugiškus mokinių ir mokytojų santykius, žadinti vaikų kūrybines galias, paskelbė Švietimo ir mokslo ministerija.

Konkursas sukėlė didelį Lietuvos mokinių susidomėjimą – Švietimo ir mokslo ministerija sulaukė daugiau nei trijų tūkstančių darbų. Daugiausia, net per 2000 darbų, gauta dailės ir vaizduojamojo meno sekcijoje. Tai piešiniai, siuviniai, keramikos, medžio, metalo darbai, įvairia technika atlikti kiti vaizduojamojo meno darbai. Antroji pagal gausą – rašytinės kūrybos sekcija. Daugiau nei 700 mokinių atsiuntė rašytinės kūrybos – poezijos, prozos, rašinių, publicistikos darbų. Konkurse dalyvavo ir jaunieji fotografai, kompozitoriai. Iš viso savo darbus mokytojams skyrė apie 3 tūkstančius 1-12 klasių mokinių.

„Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad Lietuvoje tiek gabių ir kūrybingų vaikų. Šis konkursas įrodo, kad mūsų mokykla ugdo veiklias asmenybes, kad daugeliui mokinių mokytojas yra autoritetas,“- sveikindamas mokytojus ir mokinius sakė Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Švietimo ir mokslo ministro sudaryta komisija, kurioje dirbo žinomi šalies menininkai, mokytojai, ministerijos atstovai, iš gausaus darbų pluošto išrinko geriausius. Ministras pasveikino ir atminimo dovanėlėmis apdovanojo 20 laureatą ir 39 laimėtojus. Vertinant darbus buvo atsižvelgta į pateiktų darbų originalumą, meniškumą. Komisijos darbų vertinimo protokolą galima rasti ministerijos tinklalapyje.

Gausiausiai konkurse dalyvavo Vilniaus, Kauno, Palangos miestų, Utenos, Panevėžio, Alytaus, Kėdainių, Radviliškio, Panevėžio, Kupiškio mokiniai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!