Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2811/mokiniu-kurybiniu-darbu-konkursui-skiriu-mokytojui-pateikta-per-tris-tukstancius-darbu/spausdinti/

Mokinių kūrybinių darbų konkursui „Skiriu mokytojui” pateikta per tris tūkstančius darbų

Publikuota: 2005-12-07 14:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija, paskelbusi mokinių kūrybinių darbų konkursą „Skiriu mokytojui”, gavo per tris tūkstančius darbų.

Daugiausia, net per 2000 darbų, gauta į dailės ir vaizduojamojo meno sekciją, tai piešiniai, siuviniai, keramikos, medžio, metalo darbai, įvairia tecnika atlikti kiti vaizduojamojo meno darbai. Taip pat daug konkursui mokiniai pateikė rašytinės kūrybos – poezijos, prozos, rašinių, publicistikos darbų – per 700. Konkursui savo darbus pateikė ir jaunieji fotografai, muzikos kūrėjai. Konkurse dalyvavę 1-12 klasių mokiniai kūrinius skyrė savo mokytojams, išsakė jiems meilę, pagarbą, dėkingumą.

Gausiausiai konkurse dalyvavo Vilniaus, Kauno, Palangos miestų, Utenos, Panevėžio, Alytaus, Kėdainių, Radviliškio, Panevėžio, Kupiškio mokiniai.

Švietimo ir mokslo ministro sudaryta komisija, kurioje dirbo žinomi šalies menininkai, mokytojai, ministerijos atstovai, iš šio gausaus darbų pluošto išrinko 21 laureatą ir 37 laimėtojus. Vertinant darbus buvo atsižvelgta į pateiktų darbų originalumą, meniškumą. Komisijos darbų vertinimo protokolą galima rasti ministerijos tinklalapyje www.draugiskamokykla.lt

Gruodžio 13 d. 11 val. Vilniaus m. Mokytojų namų svetainėje (Vilniaus g. 39) vyks konkurso laimėtojų apdovanojimo renginys. Jame dalyvaus laimėtojai kartu su savo mokytojais, kuriems jie dedikavo savo kūrinius. Renginio metu vyks konkurse dalyvavusių mokinių kūrybinių darbų paroda. Renginyje dalyvaus švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Šiuos metus Švietimo ir mokslo ministerija kartu su mokinių ir mokytojų organizacijomis yra paskelbusi Draugiškos mokyklos metais. Konkursas yra vienas iš šiems metams skirtų renginių.

Konkurso organizatoriai – Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių parlamentas, Lietuvos moksleivių sąjunga. Konkurso rėmėjai - leidykla „Alma littera“, UAB „Šviesa“ ir UAB „TELE 2“, SEB Vilniaus bankas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!