Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2573/vilniaus-moksleiviu-akcija-atkreips-demesi-i-atlieku-rusiavimo-svarba/spausdinti/

Vilniaus moksleivių akcija atkreips dėmesį į atliekų rūšiavimo svarbą

Publikuota: 2005-11-16 14:10
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Sostinės mokyklose prasideda moksleivių pilietinė akcija „Rūšiuok ir tu“, skatinanti rūšiuoti atliekas, išeikvotus elementus ir sugedusius elektronikos prietaisus renkant į specialius konteinerius. Dešimtyje Vilniaus mokyklų vakar pastatyta keturiolika tokioms atliekoms skirtų konteinerių.

Mobilieji telefonai, kompiuteriai, elektroniniai žaislai, ausinukai, veikiantys su elementais – tai daiktai, kuriuos kasdien naudoja moksleiviai. Nuo šiol kiekvienas pasibaigusių elementų galės atsikratyti tiesiog mokykloje, mesdamas juos į tam skirtus konteinerius.

Tikimasi, kad įpratę rūšiuoti atliekas mokyklose, vaikai to mokys ir savo tėvus bei gyvenamojo rajono bendruomenės narius. Kiekvienos akcijoje dalyvaujančios mokyklos moksleiviai sudarys po komandą, kuri parengs ir įgyvendins savo programą. Tikslas – atkreipti dėmesį į atliekų rūšiavimo svarbą, paskatinti savo rajono bendruomenę susimąstyti, kur atsiduria gyventojų bet kur išmetami sugedę prietaisai ir kokios žalos jie gali padaryti aplinkai bei joje gyvenantiems žmonėms.

Susidariusias elektros ir elektroninės įrangos atliekas bei išeikvotus elementus ir akumuliatorius iš gyventojų surinks ir saugiai perdirbs specializuotos įmonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!