Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2569/europos-visuotinio-svietimo-savaite/spausdinti/

Europos visuotinio švietimo savaitė

Publikuota: 2005-11-15 13:28
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių parlamentas, Lietuvos moksleivių sąjunga lapkričio 14-20 dienomis kviečia dalyvauti septintojoje Europos visuotinio švietimo savaitėje, kurios tema „Mokymasis visiems, visur ir visada“.

Tikslas - paskatinti mokyklų bendruomenės narius drauge kurti visuotinio pilietiškumo pagrindinius principus - supratimą, apie platųjį pasaulį, ir mūsų, kaip pasaulio piliečių vietą jame, dėmesį pagarbiam požiūriui į kitokį mąstymą, elgesį, būdą, tradicijas ir tarpkultūrinį bendravimą, bei atsakomybę už savo pačių veiksmus, gebėjimą keisti pasaulį, kad jis taptų teisingesne ir malonesne vieta gyvenimui.

Mokyklos, vaikų ir jaunimo organizacijos, kartu su politikais, švietimo darbuotojais, vietos bendruomene ir kitais asmenimis kviečiami įsitraukti į renginius, kuriais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtumus tiek vietiniame, tiek globaliniame lygmenyje Tūkstantmečio plėtros tikslams pasiekti.

Europos visuotinio švietimo savaitė, remia mokytojų, vaikų, jaunimo lyderių ir jaunų žmonių iniciatyvas, skirtas aktyvinti susidomėjimą visuotiniu pilietiškumu. Mokyklų bendruomenių nariai skatinami svarstyti ir spręsti atskirties bei nelygybės klausimus, imtis novatoriškų iniciatyvų ir dalintis savo patirtimi ne tik vietos, šalies, bet ir Europos mastu.

Labai svarbu, kad visi jauni Europos žmonės, turėtų galimybę mokytis, taip suprasdami konfliktų ir nesutarimų priežastis, vertinant jas globaliu aspektu, kas suteiktų visuotinio pilietiškumo teises, būtinas kuriant laisvą, saugią ir tolerantišką visuomenę.

Lietuvos mokiniai aktyviai dalyvauja ES iniciatyvose, kasmet pavasarį Veiksmo savaitės, lapkričio mėnesį - visuotinio švietimo savaitės renginiuose. 2004 m. visuotinio švietimo savaitės tema buvo „Drauge už pasaulį be skurdo“.

Daugiau informacijos apie ES šalyse organizuojamą Visuotinio švietimo savaitę rasite adresu: www.nscentre.org.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!