Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2554/lietuvos-jaunuju-mokslininku-sajunga-nusiteikusi-toliau-buti-aktyvia-akademines-bendruomenes-nare/spausdinti/

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga nusiteikusi toliau būti aktyvia akademinės bendruomenės nare

Publikuota: 2005-11-14 14:21
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga

Šeštadienį (lapkričio 12 d.) įvykęs Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) narių visuotinis susirinkimas pritarė nevyriausybinių ir jaunimo organizacijų rengiamai peticijai dėl Europos Sąjungos struktūrinių fondų (ES SF) paramos panaudojimo 2007-2013 metais. Kaip teigė naujai išrinkta LJMS pirmininkė Brigita Serafinavičiūtė, turima informacija dėl naujos finansinės perspektyvos verčia nerimauti, kad visuotinai deklaruojamas žinių visuomenės prioritetas tėra tik skambūs žodžiai. Planuojamos investicijos į mokslą ir švietimą yra akivaizdžiai nepakankamos. Pasirašydami po peticija Sąjungos nariai patvirtins reikalavimą, kad 2007-2013 m. ES SF paramos lėšos būtų įsisavintos skaidriai ir efektyviai bei nukreiptos į visos tautos, visų piliečių gerovę laiduojančias plėtros sritis.

Visuotinis susirinkimas taip pat pritarė Sąjungos Įstatų pakeitimams, pagal kuriuos nuo šiol Sąjungos nariais galės būti ne tik fiziniai asmenys, bet ir kitos asociacijos. LJMS Tarybos narys Justinas Baužys tikisi, kad tai bus studentų mokslinių draugijų vienijimosi pagrindas. Šiuo metu daugelyje universitetų veikia įvairių sričių studentų mokslinės draugijos, tačiau jų veikla nekoordinuota, trūksta tarpusavio bendravimo, bendrų projektų. Vyresnių kolegų – doktorantų, jaunų daktarų – parama ir patarimai galėtų padėti į mokslinę veiklą linkusiems studentams. Bendromis jėgomis bus siekiama aktyviai populiarinti mokslą.

2004 m. LJMS įstojo į asociaciją „Eurodoc“, kuri vienija nacionalines Europos valstybių jaunųjų mokslininkų organizacijas. Už tarptautinius ryšius atsakingo LJMS Tarybos nario Piotro Cimmperman teigimu 2006 m. “Eurodoc” organizuoja visų Europos šalių doktorantų ir jaunų daktarų apklausą, kuria bus siekiama išsiaiškinti esamą jaunųjų mokslininkų padėtį. LJMS taip pat prisidės prie šios apklausos.

LJMS įkurta 2002 m. vasario mėnesį, oficialiai įregistruota 2003 m. Šiuo metu Sąjunga vienija daugiau nei šimtą tikrųjų narių. Daugiausiai tai mokslinę veiklą vykdantys jauni žmonės - įvairių Lietuvos aukštųjų mokyklų doktorantai, jauni daktarai, studentai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!