Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2553/moksline-elektronine-biblioteka-elibrary-lt-plecia-savo-svietejiska-veikla/spausdinti/

Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT plečia savo švietėjišką veiklą

Publikuota: 2005-11-14 14:12
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Viešoji įstaiga Baltijos visuomeninis informacinių technologijų ir švietimo centras, kurianti ir administruojanti Mokslinę elektroninę biblioteką eLIBRARY.LT visuomeniniais pagrindais, sulaukia kvietimų bendradarbiavimui iš įvairių Lietuvos ir užsienio organizacijų.

Šiuo metu Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT aktyviai remia Lietuvos Diabeto Asociacijos veiklą, jos informacinę sklaidą aktualiomis ligos temomis, asociacijos organizuojamus renginius. Visuomeniniais pagrindais veikianti eBiblioteka, norėdama atkreipti Pasaulio lietuvių bendruomenės dėmesį į esamą padėti kovoje su cukrinio diabeto liga, kuri vienija per 5.5 tūkst. sergančių narių, susibūrusių į 52 klubus, jos problemas ir padėtį, kviečia prisijungti prie Lietuvos diabeto ascociacijos, kuri atlieka didžiulį darbą, gerindama sergančių diabetu žmonių gyvenimo kokybę, rėmimo programos. Šiuo metu LD asociacija organizuoja įvairiuose Lietuvos miestuose renginius Pasaulinės diabeto dienos proga. Mokslinė biblioteka eLIBRARY.LT kviečia talpinti turimą pažintinę, mokslinę bei praktinę literatūrą minėtos ligos tema, kuri palengvins padėtį sergantiems mūsų visuomenės nariams.

Norime atkreipti dėmesį į tai, kad paskutiniu metu Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT, plėstdama savo švietėjišką veiklą, pasirašė bendradarbiavimio sutartis su Lietuvos vaikų pulmunologų draugija, Vilniaus universiteto Bendrosios geografijos katedra ir Kartografijos centru, su Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institutu bei Lietuvos totorių asociacija dėl resursų talpinimo ir platinimo Pasaulio lietuvių bendruomenės tarpe.

Mokslinė elektroninė biblioteka aktyviai dalyvauja įvairiuose konferencijose, seminaruose, talpina pateiktus resursus atviram naudojimui be jokio apmokėjimo.

Paskutiniu metu bibliotekoje pradėjo lankytis skaitytojai iš Maltos, ir pagausėjo skaitytojų ratas iš Australijos, Japonijos, Indijos ir Korėjos. Lapkričio mėnesio bėgyje vidutiniškai per dieną apsilanko per 300 skaitytojų. Bendras apsilankiusiųjų bibliotekoje skaičius šiuo metu siekia apie 82 tūkst. skaitytojų.

Informuojame, kad Mokslinėje elektroninėje bibliotekoje eLIBRARY.LT pradeda veikti skaitytojų registracija anglų kalba.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!