Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2500/vyriausybe-per-ateinancius-trejus-metus-numato-renovuoti-100-mokyklu/spausdinti/

Vyriausybė per ateinančius trejus metus numato renovuoti 100 mokyklų

Publikuota: 2005-11-11 07:48
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vyriausybė patvirtino bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų rekonstravimo ir mokymo priemonių 2006–2008 metų atnaujinimo programą. Programos metu bus renuovuota ir atnaujinti mokykliniai baldai 100 bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų, ne mažiau kaip 200 mokyklų bus aprūpintos šiuolaikinėmis mokymo priemonėmis.

Programos įgyvendinimui iš valstybės biudžetų numatoma skirti 257 mln. Lt.

„Mokyklų išlaidos šilumai, energetiniams ištekliams yra gana didelės ir nuolat auga, todėl Švietimo ir mokslo ministerija pasiūlė programą, kurios pagrindiniai tikslai yra atnaujinti mokyklų pastatus ir pritaikyti juos informacinėms ir kitoms technologijoms diegti, gerinti mokymosi sąlygas, atnaujinti suolus, aprūpinti naujomis mokymosi priemonėmis“, - pažymėjo švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Pasak ministro R. Motuzo, įgyvendinus programą pastatai bus apšiltinti ir taupys šilumą, elektros energiją, bus užtikrintos sveikos ir saugios mokinių mokymosi ir ugdymo sąlygos. Taip pat mokyklos bus aprūpintos šiuolaikiškomis mokymo priemonėmis. Mokytojai bus apmokomi naudoti modernias technologijas, taikyti šiuolaikiškus, aktyvius mokymo būdus ir metodus.

Šalyje veikia 1500 bendrojo lavinimo, 70 valstybinių profesinių mokyklų, 5 aukštesniosios žemės ūkio mokyklos, vykdančios profesinį mokymą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!