Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2498/vyriausybeje-svarstytos-galimybes-didinti-pedagogu-atlyginimus/spausdinti/

Vyriausybėje svarstytos galimybės didinti pedagogų atlyginimus

Publikuota: 2005-11-10 13:40
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Lietuvos Respublikos Vyriausybė

Kitais metais pedagogų atlyginimai gali būti didinami ne vieną kartą ir iš viso turėtų padidėti apie 20 proc. Apie tai kalbėta Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovų susitikime.

Kitų metų valstybės biudžeto projekte mokytojų atlyginimams didinti nuo sausio 1 d. numatoma skirti 130 mln. litų arba 7,4 proc. O nuo rugsėjo mėnesio – dar 12,6 proc.

„Pedagogų atlyginimai didės jau nuo sausio 1 d., nelaukiant naujų mokslų metų, kaip kad buvo numatyta pernai Vyriausybės patvirtintoje mokytojų darbo apmokėjimo programoje. Taip pat dėsime pastangas, kad pedagogų algos vėl būtų didinamos nuo rugsėjo 1 d.“, - po susitikimo sakė Ministras Pirmininkas.

Taip pat sutarta, kad palaipsniui bus mažinamas mokinių skaičius klasėse, ateityje numatoma įvesti klasės vadovo pareigybę. Pokalbio metu diskutuota apie galimybę, kad sutaupytomis mokinio krepšelio lėšomis naudotųsi mokyklos.

Premjeras pareiškė, kad Vyriausybė yra pasirengusi diskutuoti su švietimo darbuotojų profsąjunga ir surasti galimus problemų sprendimo būdus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!