Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2479/paskelbtas-kvietimas-teikti-paraiskas-kasmetiniam-naujojo-knygnesio-konkursui/spausdinti/

Paskelbtas kvietimas teikti paraiškas kasmetiniam Naujojo knygnešio konkursui

Publikuota: 2005-11-09 11:02
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: IVPK

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Komitetas) nuoširdžiai kviečia Jus dalyvauti kasmetiniame „Naujojo knygnešio“ konkurse ir tikisi, kad šis konkursas paskatins Jus plėtoti sumanymus ir projektus informacinės visuomenės plėtros srityje.

„Naujojo knygnešio“ konkursas skirtas informacinės visuomenės plėtros iniciatyvoms paskatinti ir įvertinti. Tiek interneto vartotojų skaičiaus augimas, tiek paslaugų, sprendimų, iniciatyvų – kūrimasis, aktyvėjančios ir miestų, ir kaimų bendruomenės rodo per pastaruosius metus padarytą pažangą.

Konkurso tikslas – apdovanoti šiais metais labiausiai prie informacinės visuomenės plėtros prisidėjusius žmones ir iniciatyvas 5 kategorijose:

  1. Gyventojams naudingi sprendimai internete - funkcionalios valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų interneto svetainės ir sprendimai;
  2. Skaitmeninio sklasto mažinimo iniciatyvos (viešųjų interneto prieigos centrų steigimas, mokyklų, bibliotekų kompiuterizavimas, kiti projektai);
  3. Verslo ir mokslo bendradarbiavimo iniciatyvos (mokslo ir technologijų parkai, mokslinių tyrimų skatinimas ir naudojimas versle, kiti projektai);
  4. Informacinių technologijų naudojimas švietime ir suaugusiųjų mokyme: kursai, nuotolinis mokymas, bedarbių mokymai ir kiti projektai;
  5. Labiausiai informacinės visuomenės plėtroje nusipelnęs žmogus (veiklus savivaldybės, bibliotekos, mokyklos atstovas, projektų kūrėjas ir pan.)
Konkurso metu bus renkami bei pagerbiami žmonės, bendruomenės, iniciatyvos ir interneto sprendimai, labiausiai šiemet prisidėję prie informacinės visuomenės plėtros Lietuvoje.

Maloniai kviečiame visus aktyviai dalyvauti „Naujojo knygnešio“ konkurse bei tikimės, kad jūsų aktyvumas kuriant informacinę visuomenę nepaliaujamai didės ir laukiame jūsų iniciatyvumo ir šiais metais. Nuoširdžiai tikimės, kad visos naujos iniciatyvos būtinai bus pastebėtos ir įvertintos.

Prašytume paraišką konkursui iki š.m. gruodžio 1 d. siųsti faksu (5) 2665180 arba pristatyti adresu Gedimino pr. 56, Vilnius.

Kontaktinis asmuo: Saulė Gudauskaitė, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Informacijos sklaidos ir ES reikalų skyriaus vyr. specialistė, tel.: (5) 2665183, el.paštas: s.gudauskaite@ivpk.lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!