Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2449/apdovanoti-mokslo-populiarintojai/spausdinti/

Apdovanoti mokslo populiarintojai

Publikuota: 2005-11-05 10:37
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Lapkričio 3 d., 15 val. švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas apdovanojo Lietuvos mokslo darbuotojus – Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojamo Mokslo populiarinimo darbų konkurso nugalėtojus, geriausiųjų 2004 metais publikuotųjų mokslo populiarinimo darbų autorius.

Dvi pirmosios premijos paskirtos Gendručiui Morkūnui (už leidinį „Radiacinė sauga? Tai labai paprasta“) ir Žygintui Pečiuliui (už leidinį „Efektyvi komunikacija. Praktinis vadovas“).

Vertinimo komisija, kurią sudaro mokslininkai iš valstybinių mokslo ir studijų institucijų bei Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, šiuos leidinius išskyrė už įtaigumą, profesionalumą, naujovišką požiūrį į pateikiamus dalykus, taip pat taisyklingą kalbą. Pastaruoju aspektu visus darbus vertino profesionalus filologas, Vilniaus universiteto docentas.

Mokslo populiarinimo darbų konkursą ministerija organizuoja treti metai. Numatoma tokius konkursus rengti ir ateityje. Jo tikslas – stiprinti mokslo populiarinimo tradiciją Lietuvoje, žinių visuomenės raidą, mokslininkų ir visuomenės bendravimą. Patiems mokslininkams tai yra galimybė pažvelgti į savo darbo rezultatus iš šalies, pasirungti su kitų sričių mokslininkais.

Konkursas populiarėja. Užpernai buvo pateikti 22 darbai, pernai 52, šiais metais 63, daugiausia – iš fizinių, biomedicinos mokslo sričių. Iš pateiktų darbų komisija šiemet atrinko 21. Be dviejų pirmųjų premijų dar skirtos šešios antrosios, trys trečiosios ir dešimt paskatinamųjų premijų. Iš viso premijoms skirta 32 500 Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!