Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2437/mokslineje-elektronineje-bibliotekoje-katalikiski-leidiniai/spausdinti/

Mokslinėje elektroninėje bibliotekoje katalikiški leidiniai

Publikuota: 2005-11-04 08:00
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Mokslinės elektroninės bibliotekos eLIBRARY.LT pagrindiniai tikslai yra šie: lietuviškų mokslinių, visuomenės informavimo, žiniasklaidos ir kitų nacionalinių resursų bazės sukūrimas; mokslinių darbų ir mokslinių konferencijų resursų atsiradimo skatinimas; Lietuvos moksliniams darbams galimybės suteikimas būti pastebėtiems ir išgirstiems tarptautiniu mastu; integruotis ir tapti informacijos paieškos sistema tarptautiniuose tinkluose, žinių visuomenės pažangos propagavimas.

Šiuo metu mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT jokių projektų su prenumeruojamais resursais nevykdo ir jais neprekiauja. Todėl esami bibliotekos resursai yra skirti atviram naudojimui, be jokio atlygio už jų talpinimą bei vartojimą.

Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT yra pasirašiusi eilę bendradarbiavimo sutarčių su įvairiomis Lietuvos ir užsienio organizacijomis. eBibliotekoje reguliariai bus talpinamas dvisavaitinis Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacinio centro leidžiamas dvisavaitinis laikraštis „Bažnyčios žinios“. Taip pat krikščioniškas protestantiškas dvisavaitinis laikraštis „Ganytojas“, kurį leidžia krikščionių bendrija „Tikėjimo žodis“. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraščio „XXI amžius“ redakcija.

eBibliotekoje pristatyta rašytojos Rasos Andriušytės-Žukienės knyga „M.K.Čiurlionis: tarp simbolizmo ir modernizmo“. Patalpintas rašytojo, pulkininko leitenanto dr. Gintauto Surgailio pilnas mokslinių darbų rinkinys.

Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT pasipildė unikaliu maironiečių draugijos laikraščiu „Sandrava“. Šis laikraščio leidėjų ir Mokslinės bibliotekos bendradarbiavimas suteikia galimybę pasaulio lietuvių bendrijai skaityti maironiečių judėjimo vienybę įkūnijantį ir baltiškojo vienijimosi idėją nešantį leidinį. Laikraštį, kuis leidžiamas nuo 1990 metų, remia Panevėžio miesto savivaldybė, Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, JAV tautos fondas. eBibliotekoje pateikta Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos leidinio „Verslo bitės“ elektroninės versijos.

Pradėta bendradarbiauti su Rusijos mokslų akademijos (RAN) Uralo skyriaus Čeliabinsko moksliniu centru, kuris rengia ir leidžia eilę leidinių. eBibliotekoje pradėtas talpinti mokslinio centro leidinys „Izvestija“.

Viešoji įstaiga siūlo mokslo ir verslo organizacijoms prisijungti prie šio projekto ir talpinti bibliotekoje eLIBRARY.LT monografijų, mokslinių straipsnių, konferencijų pranešimų medžagas, knygų elektronines versijas bei paremti visuomeniniais pagrindais kuriamą mokslinę biblioteką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!