Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2433/praktikos-metu-moksleivius-ir-studentus-draus-valstybe/spausdinti/

Praktikos metu moksleivius ir studentus draus valstybė

Publikuota: 2005-11-03 11:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam Valstybinio socialinio draudimo įstatymo, Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymo papildymo ir įstatymo projektui.

Šiuo projektu siūloma, kad nuo 2006 m. sausio 1 d. valstybės lėšomis būtų draudžiami visi profesinių mokyklų moksleiviai, aukštesniųjų ir aukštųjų mokyklų studentai bei asmenys, teritorinių darbo biržų siųsti profesiniam mokymui ar profesinei reabilitacijai, jų profesinės veiklos praktikos įstaigoje ar įmonėje metu.

Iki šiol buvo numatyta, kad už profesinių mokyklų mokinius, aukštesniųjų ir aukštųjų mokyklų studentus jų profesinio mokymo (praktikos) įstaigoje ar įmonėje metu, bei asmenis, teritorinių darbo biržų siųstus persikvalifikuoti įmonėse, jų persikvalifikavimo laiku socialinio draudimo įmokas moka darbdaviai.

Mokinių ir studentų nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinis draudimas valstybės lėšomis sumažintų darbdavių sąnaudas bei užtikrintų mokiniams ir studentams socialinio draudimo garantijas įvykus nelaimingam atsitikimui darbe.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!