Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2428/ministrai-pirma-karta-konsultuosis-su-jaunimu/spausdinti/

Ministrai pirmą kartą konsultuosis su jaunimu

Publikuota: 2005-11-02 10:51
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Daugiau nei 150 jaunų žmonių nuomones pirmą kartą išklausys aukščiausi valdžios atstovai (Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, Švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas, Vidaus reikalų ministras Gintaras Jonas Furmanavičius ir kt.). Pirmą kartą jauni žmonės, dalyvaujantys ir nedalyvaujantys jaunimo organizacijų veikloje, iš visos Lietuvos sostinėje drauge diskutuos apie Lietuvos jaunimo politiką ir jos plėtrą, Europos Sąjungos jaunimo politikos perspektyvas Nacionalinėje jaunimo konferencijoje, kuri vyks lapkričio 3-4 d.

„Mes negalime leisti Europos jaunimo paktui, kuris yra neatsiejama Lisabonos strategijos sudedamoji dalis, likti tik gražiai skambančiu bet negyvu dokumentu. Tvirtai tikiu, kad jaunimas nori ir gali prisidėti prie Lietuvos vystymosi ir efektyvaus integravimosi į nuolatos besikuriančią ir besikeičiančią Europą. Todėl būtina ne tik leisti jaunimui reikšti savo nuomonę, bet ir sudaryti sąlygas jiems teikti konkrečius siūlymus“, - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.

Pasak Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidento Miroslavo Monkevičiaus, taip bus išgirsta ne tik jaunimo organizacijų atstovų, bet ir tokioje veikloje nedalyvaujančių jaunuolių nuomonė. Konferencijoje jiems bus pristatomos politikos aktualijos, aptariami šiuo metu rengiami svarbūs nacionaliniai bei Europiniai dokumentai.

„Džiaugiamės, kad vyksta konsultacijos su jaunimu ir yra galimybė į tokį procesą įtraukti jaunus žmones iš visų rajonų“, - teigia Valstybinės jaunimo reikalų tarybos sekretorius Juozas Meldžiukas.

Siekiant užtikrinti, kad konsultacijos su jaunimu būtų efektyvios bei išreikšta pozicija būtų įgyvendinta, konferencijoje dalyvaus ir daugumos savivaldybių merai, jaunimo reikalų koordinatoriai.

Nacionalinę jaunimo konferenciją 2005 organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Valstybinė jaunimo reikalų taryba.

Konferencija vyks Vilniaus Universiteto Teatro salėje (Universiteto g.3, Vilnius).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!