Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/24213/gelbekit-vaikus-globojamu-seimu-nariams-mokymosi-galimybes/spausdinti/

„Gelbėkit vaikus“ globojamų šeimų nariams – mokymosi galimybės

Publikuota: 2010-07-08 06:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Liepos 7 d. aštuoniolikai nedirbančių „Gelbėkit vaikus“ globojamų šeimų iš Marijampolės narių buvo įteikti kompiuterinio raštingumo pradmenų kursų baigimo pažymėjimai. Tuo simboliškai įpusėti visoje Lietuvoje vykdomi mokymai, kurie yra mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ kartu su partneriais VšĮ „Gelbėkit vaikus“ bei Šiaulių universitetu pagal Europos Sąjungos (ES) finansuojamą projektą „Palankios šeimai darbovietės kūrimas ir kokybiško užimtumo skatinimas šalyje per socialinę partnerystę“ įgyvendinama iniciatyva.

„Gebėjimas naudotis pažangiomis technologijomis, įgytos naujos žinios yra labai svarbūs dalykai šiuolaikinėje visuomenėje - tiek ieškant darbo, tiek kasdieniame gyvenime. Todėl, skatindami šeimai palankių nuostatų visuomenėje formavimąsi, daug dėmesio skiriame ne tik šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimui „Omnitel“, bet ir siekiame padėti labiausiai pažeidžiamiems visuomenės nariams geriau integruotis į modernią visuomenę“, – sakė „Omnitel“ personalo skyriaus vadovė Živilė Valeišienė.

Nuo 2009 m. rugsėjo „Omnitel“ įgyvendinamas projektas stiprina priemonių paketą, padedantį „Omnitel“ darbuotojams geriau derinti įsipareigojimus darbui ir šeimai bei pagerinti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrų globojamų šeimų gyvenimo kokybę. Be kompiuterinio raštingumo pradmenų kursų nedirbantiems šeimos nariams, trylikoje VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Vaikų dienos centrų visoje Lietuvoje socialiai pažeidžiamoms šeimoms yra teikiamos vaikų priežiūros ir ugdymo paslaugos, šiuos centrus lankančių vaikų tėvams bus vedami socialinių įgūdžių lavinimo mokymai, jiems teikiama pagalba ieškantis darbo ir integruojantis į visuomenę.

„Džiugu, kad į kompiuterinio raštingumo pradmenų kursus ateinantys žmonės supranta, jog mokydamiesi ir tapdami pažangesni, jie sukurs geresnį gyvenimą sau ir savo vaikams“, – kalbėjo VšĮ „Gelbėkit vaikus“ programų vadovė Kristina Stepanova.

Kompiuterinio raštingumo pradmenų kursai, skirti VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Vaikų dienos centrus lankančių vaikų nedirbantiems tėvams, rengiami 13-oje Lietuvos miestų, jie prasidėjo balandžio mėnesį ir truks iki rudens. Viso projekto metu, kompiuterinio raštingumo pradmenis planuojama suteikti 172 gyventojams. Kompiuterinio raštingumo mokymais rūpinasi aljansas „Langas į ateitį“.

„Jau aštuntus metus mokome Lietuvos gyventojus naudotis informacinėmis technologijomis ir pastebime akivaizdžius gyvenimo pokyčius, kuomet žmonės pradeda naudotis internetu. Šiame projekte mokėme žmones, kuriems sunku konkuruoti darbo rinkoje. Tikimės, kad įgytos žinios suteiks jiems daugiau konkurencinių privalumų ir padės susirasti darbą“, - sakė „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!