Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/23996/tobulinama-valstybes-paskolu-ir-valstybes-remiamu-paskolu-studentams-administravimo-tvarka/spausdinti/

Tobulinama valstybės paskolų ir valstybės remiamų paskolų studentams administravimo tvarka

Publikuota: 2010-06-22 06:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Pirmadienį Vyriausybė patvirtino Švietimo ir mokslo ministerijos parengtus Valstybės paskolų ir valstybės remiamų paskolų studentams suteikimo, administravimo ir grąžinimo tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais nustatoma, kad paskolos gyvenimo išlaidoms bus teikiamos studentams du kartus per metus – rudens ir pavasario semestre. Kitų valstybės remiamų paskolų skyrimas nesikeičia. Kaip ir anksčiau du kart per metus bus išduodamos valstybės remiamos paskolos dalinėms studijoms užsienyje pagal tarptautines–tarpžinybines sutartis, o paskolos studijų kainai sumokėti bus išduodamos vieną kartą – rudens semestre.

Priimti pakeitimai padaryti atsižvelgiant į paskolų išdavimo praktiką ir akademinės bendruomenės siūlymus. Pagal galiojusią tvarką paskola studijų kainai sumokėti buvo išmokama dukart per metus, už kiekvieną semestrą atskirai. Tokiu būdu 2009 m. rudenį studentai, gavę paskolą studijų kainai sumokėti, dėl šios paskolos dalies už pavasario semestrą išmokėjimo turėjo kreiptis į kredito įstaigas iki šių metų kovo 15 d. Dalis studentų pavėlavo kreiptis į kredito įstaigas dėl likusios paskolos dalies išmokėjimo iki nurodytos datos, dėl to kredito įstaigos neišmokėjo paskolos dalies už pavasario semestrą.

Priimti nutarimo pakeitimai nustato, kad 2009 metais valstybės remiamas paskolas studijų kainai sumokėti gavusių studentų prašymu antroji paskolos dalis gali būti išmokėta ne vėliau kaip iki 2010 m. liepos 30 d.

Pagal priimtus tvarkos aprašo pakeitimus, nuo kitų studijų metų dėl paskolos studijų kainai išmokėjimo už pavasario semestrą (antroji paskolos dalis) studentai ir toliau privalės raštu kreiptis į kredito įstaigas, tačiau tai padaryti galės iki pavasario semestro pabaigos.

Pakeistame apraše numatoma, kad valstybės remiamas paskolas gali gauti ne tik Lietuvos piliečiai, bet ir nuolatiniai Lietuvos gyventojai. Valstybės remiamas paskolas taip pat galės gauti ir užsienio aukštųjų mokyklų filialų, veikiančių Lietuvoje, studentai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!