Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/23971/vilniaus-technologiju-ir-dizaino-kolegija-lygiuosis-i-europiniu-studiju-standarta/spausdinti/

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija lygiuosis į europinių studijų standartą

Publikuota: 2010-06-20 08:08
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Pagal studentų skaičių trečioji šalyje Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija (VTDK) pradeda iš esmės pertvarkyti savo studijų bazę, modernizuoti infrastruktūrą. Technologijų, meno ir socialinių mokslų studijų srities specialistus rengianti auštoji mokykla suplanuotoms pertvarkoms panaudos 17 mln. litų, gautų iš ES struktūrinių fondų. Projektas bus įgyvendintas iki 2012 metų rugsėjo mėn.

Įgyvendinant projektą bus rekonstruojami ir kolegijos pastatai - studentų ir dėstytojų patogumui tos pačios studijų krypties programos bus sutelktos viename fakultete.

Keturiuose kolegijos fakultetuose - Dizaino, Statybos, Technikos ir Petro Vileišio geležinkelio transporto - bus įrengta daugiau nei 18 laboratorijų ir specializuotų patalpų praktiniams, laboratoriniams, savarankiškiems darbams atlikti. Pavyzdžiui, Dizaino fakulteto studentai galės naudotis šiuolaikiška fotografijos technikos laboratorija, animacijos filmavimo ir eksperimentinės animacijos studija, garso įrašų studija, garso ir vaizdo montažinėmis, kino klase, filmavimo ir TV paviljonu. Už gautus pinigus taip pat bus modernizuota kolegijos biblioteka, įkurta mediateka, rengiamos erdvės Dizaino fakulteto studentų parodoms.

Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos Koleginių studijų skyriaus vedėjo Antano Levicko, ES teikiama finansinė parama investuojama į studijų kokybę – aukšto lygio specialistų rengimą kolegijose.

VTDK Kokybės valdymo skyriaus vedėjos Dianos Radzevičiūtės teigimu, studijuojančių skaičius kolegijoje kasmet auga. Tikimasi, kad įgyvendinus projektą bus dar daugiau norinčiųjų studijuoti statybos, elektros, mechanikos, transporto inžinerijos, dailės, energetikos ir kitas specialybes. Technologijų srities studijas turėtų populiarinti modernios studijų programos, suteikiančios didelį praktinių žinių bagažą.

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija iš viso yra laimėjusi penkių ES struktūrinių fondų paramos projektus, kurių bendra vertė – apie 30 mln. Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!