Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/23956/interneto-platybese-atsirado-technodziungles/spausdinti/

Interneto platybėse atsirado technodžiunglės

Publikuota: 2010-06-20 09:14
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Technodziungles.lt

Startavo nauja interneto svetainė moksleiviams „Technodžiunglės“. Intriguojančiu pavadinimu pakrikštytoje interneto erdvėje galima rasti vertingos informacijos apie įvairius dalykus, susijusius su technologijomis ir laisvalaikiu. Norėtumei pasigaminti 3D akinius? O gal nežinai, kaip išmatuoti ireitį? Kaip užsiauginti ananasą? Arba sukryžminti kriaušę su obuoliu?

Nepasiklysti technologijų ir gamtos džiunglėse bei rasti atsakymus į tokius ir dar gausybę klausimų leis www.technodziungles.lt, kur skelbiamos videopamokos, kaip įgyvendinti idėjas savo rankomis ir galva. Naujoje svetainėje galima rasti naudingų pamokų, susijusių su technologijų, gamtos, namų, maisto temomis.

Interneto platybėse atsirado technodžiunglės

Interneto svetainės www.technodziungles.lt sukūrimą inicijavo Kauno kolegija. Projektu siekiama populiarinti technologijų ir gamtos studijas bei moksleiviams patraukliais ir suprantamais būdais perteikti žinias apie nesudėtingus technologinius procesus. Anot svetainės kūrėjų, kartais tereikia ką nors išbandyti pačiam, o tada kartu su praktika atsiranda supratimas ir noras gilintis į sudėtingesnius klausimus.

„Šiuolaikiniame pasaulyje įvairios technologijos sutinkamos kiekviename žingsnyje – kai gaminame maistą, žaidžiame kompiuterinius žaidimus ar netgi žiūrime kiną. Tačiau išgirdę žodį „technologijos“ paprastai įsivaizduojame kažką sudėtinga, nesuprantama ir kas susiję su išprotėjusiais mokslininkais,“ – teigia viena iš projekto www.technodziungles.lt koordinatorių Daiva Stankevičiūtė – Volkauskienė.

Projekto www.technodziungles.lt inicijavusi komanda vadovaujasi motto „Kas naudinga – nebūtinai sudėtinga!“ ir siūlo užčiuopti siūlo galą, nuo kurio prasideda technologijų pasaulis. „Jei mokykloje iš matematikos, fizikos, chemijos ar informatikos nebyra dešimtukai, dar nereiškia, kad nėra su šiais dalykais susijusių įdomybių,“ – papildo kita projekto koordinatorė Aistė Veverskytė, pati mokykloje nesižavėjusi tiksliaisiais ar gamtos mokslais. Tiesiog kartais stereotipai užveria duris į paprastus, bet malonius atradimus.

Peržiūrėję „Technodžiunglėse“ pateiktą videomedžiagą svetainės lankytojai galės išmokti pasigaminti natūralų energinį gėrimą, sukurti fitokompoziciją, sumontuoti baldą ar dekoruoti vaišių stalą savo draugams ir dar daug kitų naudingų dalykų.

Svetainėje nuo iki liepos 1 dienos galima dalyvauti akcijoje „Sugalvok robotui vardą“, kurios metu svetainės lankytojai gali laimėti vertingų prizų. Ateityje išradingiausieji www.technodziungles.lt lankytojai savo patirtimi galės pasidalinti ir patys. Nuo rudens bus skelbiamas videopamokų kūrimo konkursas moksleiviams, kurio pagrindinis prizas – pramoginė kelionė į Druskininkus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!