Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2383/almos-adamkienes-paramos-ir-labdaros-fondas-kartu-su-ibm-propaguos-ankstyvojo-udgymo-ideja/spausdinti/

Almos Adamkienės paramos ir labdaros fondas kartu su IBM propaguos ankstyvojo udgymo idėją

Publikuota: 2005-10-28 10:20
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

2005 m. spalio 27 d. net devynių Almos Adamkienės paramos ir labdaros fondo globojamų mokyklų atstovams įteiktos specialios ankstyvojo ugdymo priemonės. Tai geriausių pasaulio pedagogikos specialistų kurti kombinuoti techninės bei programinės įrangos rinkiniai, kurie pradeda vystyti vaikų mokymosi gebėjimus jau nuo 3-6 metų amžiaus.

„Europos Komisija e-Mokymuisi skiria itin daug dėmesio. Kaip nuolatos pažymimi ekspertai, šiuo metu infrastruktūros bei prieigos prie informacijos tinklų klausimai vis dažniau sėkmingai sprendžiami, tačiau kartu ryškėja kitos dėmesio reikalaujančios veiklos sritys – turinys, mokytojų parengimas, organizaciniai įgūdžiai, net naujos visuomeninio bendravimo formos. Džiaugiamės, kad savo patirtimi galime dalintis ir su Lietuvos vaikais. IBM indėlis ankstyvojo ugdymo srityje – „KidSmart“ – sudaro galimybę patiems jauniausiems mūsų bendrapiliečiams susipažinti su naujausiomis technologijomis, ugdo svarbiausius įgūdžius“, – sakė Rimantas Vaitkus, UAB „IBM Lietuva“ direktorius.

„KidSmart“ priemonės (specialiai paruošti kompiuteriai, programinė įranga, vaikams pritaikyti baldai) dovanojamos tikintis, kad ankstyvojo ugdymo idėjos ir nauda bus akivaizdi. Šį kartą priemonės skiriamos toms Lietuvos vaikų ugdymo organizacijoms, kurios vysto didžiausią socialinę bei geografinę atskirtį patiriančius Lietuvos provincijos vaikus. Šįmet „KidSmart“ pasieks Gelvonų, Kruonio, Endriejavo, Vaškų, Plutiškių, Butrimonių, Vilkyčių, Žeimelio ir Drąsučių mokyklas.

Pasak Almos Adamkienės, paramos ir labdaros fondo įkūrėjos ir pirmininkės, IBM dėmesys fondo iškeltiems tikslams žavi savo tvirtomis nuostatomis ir aiškiai pasirinktomis kryptimis. Paramos svarbiausiam visuomenės sluoksniui – vaikams – neįmanoma sumenkinti, o nuosekliai kasmet skiriamos priemonės užtikrina, kad skiriamas dėmesys paskirstomas tolygiai, pasiekiant visus, kuriems tokia pagalba reikalinga.

„KidSmart“ apibendrina įvairių pasaulio šalių vaikų pedagogų bei psichologų žinias. Kompiuteriai ir speciali programinė įranga sukurta ir pritaikyta specialiai 3-6 metų amžiaus vaikams. Rinkinyje yra ne tik šiai amžiaus grupei sudarytos mokomosios bei poilsiui skirtos kompiuterinės programos, bet ir baldai, kurių dizainas sukurtas specialiai pagal vaikų poreikius, todėl šie gali jaustis patogiai, laisvai ir saugiai. Techninė įranga įmontuota į spalvingą korpusą, panašų į vaikų žaidimų kėdutę – taip mažinamas pavojus užsigauti vaikams žaidžiant ir siaučiant. „KidSmart“ programinė įranga lavina vaikų matematinį mąstymą, padeda vaikams mokytis anglų kalbą, pažinti raides, vysto muzikinę klausą.

Daugiau informacijos apie „KidSmart“ bei ankstyvojo ugdymo galimybes (anglų kalba) rasite interneto svetainėje: http://www.ibm.com/ibm/ibmgives/grant/education/programs/kidsmart.shtml.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!