Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/23412/moksleiviai-domejosi-elektros-energetika/spausdinti/

Moksleiviai domėjosi elektros energetika

Publikuota: 2010-05-21 13:04
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©Virtualios visuomenės naujienų portalas
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Vykdant partnerystės tarp mokyklų ir įmonių projektą „Jaunasis kolega 2010“, AB „Lietuvos energija“ įmonių grupės centrinėje būstinėje ir bendrovės padaliniuose apsilankė devyniasdešimt 10 – 12 klasių moksleivių. Čia jie praleido keletą valandų greta darbuotojų, stebėjo jų darbo procesus ir domėjosi profesijos ypatumais.

Šis projektas – tai gija tarp verslo pasaulio ir vidurinio lavinimo mokyklų. Juo moksleiviai skatinami siekti savo tikslų, gilinti žinias ir tobulinti praktinius įgūdžius, sudaromos sąlygos praktinei veiklai, kuri padėtų apsispręsti renkantis profesiją ir galvojant apie karjerą.

„Šiame projekte „Lietuvos energija“ dalyvauja jau ne pirmą kartą – mes dirbame skaidriai ir esame atviri visuomenei. Vaikai ypač smalsūs, o mes turime ką jiems parodyti – šiuo metu vykdome elektros jungčių su Švedija ir Lenkija projektus, modernizuojame Kauno HE ir Kruonio HAE – šiuose objektuose diegiamos modernios technologijos“, – sako Aloyzas Koryzna, AB „Lietuvos energija“ generalinis direktorius. – Mūsų bendrovė daugiausia bendradarbiauja su įvairių aukštųjų mokyklų studentais, ypač daug bendrų projektų vykdome ir planuojame su Kauno technologijos universitetu, kuriame ruošiami elektros energetikos specialistai. Tikimės, kad projektas „Jaunasis kolega“ paskatins moksleivius ateityje pasirinkti specialybę, reikalingą elektros energetikos srityje”.

„Lietuvos energija“ pakvietė moksleivius apsilankyti centrinėje būstinėje esančioje dispečerinėje ir bendrovės perdavimo tinklo skyriuose ir padaliniuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Utenoje ir Telšiuose, bendrovės dukterinėse įmonėse LITGRID ir BALTPOOL, filiale „Kauno hidroelektrinė“. Moksleiviai stebėjo, kaip dirba įmonės administracijos, dispečerinio centro, elektros biržos bei elektros pastočių darbuotojai, domėjosi jų darbo ypatumais.

„Lietuvos energija“ įmonių grupėje bendradarbiaujant su „Lietuvos Junior Achievement“ iš viso lankėsi 90 moksleivių iš Vilniaus Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos, Gabijos, Jono Pauliaus II, Juventos ir Vasilijaus Kačialovo gimnazijų, Kauno – J. Lukšos gimnazijos ir Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos, Kauno Julijanavos katalikiškos mokyklos, Klaipėdos – Baltijos gimnazijos, Joniškio – M. Slančiausko gimnazijos, Mažeikių – Gabijos gimnazijos, Telšių – Luokės vidurinės mokyklos, Utenos – Dauniškio gimnazijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!