Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/23270/ugdydami-karjeros-kompetencija-mokiniai-lengviau-ras-profesijos-kelia/spausdinti/

Ugdydami karjeros kompetenciją mokiniai lengviau ras profesijos kelią

Publikuota: 2010-05-14 06:16
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Iki 2013 metų Lietuvoje bus parengta beveik 2000 karjeros konsultantų, kurie padės vyresniųjų klasių mokiniams suvokti savo gebėjimus, išsirinkti tinkamą profesiją ir vėliau sėkmingai konkuruoti darbo rinkoje. Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centre pradėtas vykdyti projektas „Ugdymo karjerai paslaugų ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme“.

Projekte dalyvaus švietimo pagalbos specialistai – mokytojai, mokyklų psichologai, socialiniai pedagogai, dirbantys arba tik pradėsiantys dirbti 700 bendrojo lavinimo mokyklų profesinio informavimo taškuose, kurie taps karjeros ugdymo centrais. Nauji karjeros centrai taip pat bus kuriami ir profesinio mokymo įstaigose bei savivaldybėse.

Konsultantai teiks informaciją apie karjeros galimybes Lietuvoje ir užsienyje, patars, kaip pasirinkti profesiją, mokys pažinti save, padės siekti užsibrėžto tikslo, o neapsisprendusiems – surasti savo karjeros kelią. Teikiamomis konsultacijomis galės pasinaudoti daugiau nei 88 tūkst. Lietuvos mokinių.

„Tikimės, kad įdiegta karjeros ugdymo sistema užtikrins sėkmingą ir efektyvų mokinių įsiliejimą į darbo rinką, skatins mokymosi motyvaciją“, – sakė Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centro direktorius Algirdas Sakevičius.

Įgyvendinant šį projektą bus sukurtos mokymo programos ir priemonės švietimo pagalbos specialistams, kurie teiks paslaugas mokiniams šalies bendrojo lavinimo mokyklose, profesinio mokymo įstaigose, savivaldybių teritorijose esančiuose centruose. Sukurta ir įdiegta stebėsenos sistema užtikrins karjeros ugdymo paslaugų kokybę.

Projektas prisidės ir prie atviros informavimo konsultavimo orientavimo sistemos (AIKOS) plėtros. Besidomintys savo profesija mokiniai čia galės rasti net apie 3000 profesijų aprašų, 500 profesijas iliustruojančių filmų.

Projektui įgyvendinti skirta daugiau nei 55 mln. litų, iš kurių beveik 47 mln. litų – iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!