Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/23158/vu-bendradarbiaus-su-masacusetso-technologijos-institutu/spausdinti/

VU bendradarbiaus su Masačusetso technologijos institutu

Publikuota: 2010-05-08 13:28
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©Virtualios visuomenės naujienų portalas
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Vilniaus universitetas (VU) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su garsiuoju Masačusetso technologijos institutu (MTI). Pagal sutartį VU mikrobangės spektroskopijos laboratorija ir MTI kristalų fizikos ir elektrokeramikos laboratorija bendradarbiaus kuriant naujas aukštųjų technologijų medžiagas telekomunikacijoms, medicinai, energetikai. Gegužės 5 d. pasirašyta sutartis leis Vilniaus universitetui ne tik įgyvendinti bendrus mokslinius tyrimus su viena geriausių pasaulyje laboratorijų, bet ir keistis studentais su MTI.

Sutartį nuo Vilniaus universiteto suderėjo ir pasirašė VU prorektorius Juras Banys, atvykęs į Bostoną su Premjero Andriaus Kubiliaus delegacija. Trečiadienį Premjeras susitiko su MTI prezidente Susana Hockfield ir skaitė paskaitą MTI studentams.

Pagal „US News and World Report“ reitingus MTI yra ketvirtas geriausias JAV universitetas, pasaulyje užima devintą vietą. MTI fizika ir inžinerija istoriškai buvo stipriausios MTI pusės, tačiau pastaraisiais dešimtmečiais daug dėmesio skiriama biotechnologijoms, IT, ekonomikai ir vadybai. Institute dirbo arba dirba 75 Nobelio premijos laureatai.

Premjeras A. Kubilius lankosi JAV su penkių dienų darbo vizitu, kurio pagrindinis tikslas – pritraukti investicijas į Lietuvos aukštųjų technologijų sektorių. Vakar Vašingtone Premjeras surengė vaizdo konferenciją su didelės tarptautinės bendrovės CISCO vadovais, šiandien Niujorke susitiks su informacinių technologijų milžinės IBM vadovybe.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!