Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2312/microsoft-lietuva-padejo-paslepti-vilniaus-sos-vaiku-kaima-nuo-triuksmo/spausdinti/

„Microsoft Lietuva“ padėjo paslėpti Vilniaus SOS vaikų kaimą nuo triukšmo

Publikuota: 2005-10-21 12:44
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Microsoft Lietuva

Vilniaus SOS vaikų kaimo bendruomenė ir bendrovės „Microsoft Lietuva“ darbuotojai surengė bendrą rudeninę talką, kurios metu pasodino 100 pušaičių.

Kartu su šeimomis į sostinės Ozo gatvėje įsikūrusį SOS vaikų kaimą atvyko maždaug trys dešimtys talkininkų ir ligi sutemų tvarkė kaimelio aplinką, o baigę darbą vaikams surengė vaišes.

Pasak „Microsoft Lietuva“ generalinio direktoriaus Mindaugo Glodo, iki šiol bendrovė dažniausiai teikdavo parama programine įranga arba lėšomis, o šį rudenį nusprendė organizuoti ir talką. „Artimiau su Vilniaus SOS vaikų kaimo gyvenimu susipažinome prieš kelis mėnesius. Tada ir susitarėme dėl konkrečių darbų, prie kurių galėtume prisidėti savo rankomis, tiesiogine šio žodžio prasme“, - juokavo M. Glodas.

Vilniaus SOS vaikų kaimo teritorijos papildomam apželdinimui „Microsoft Lietuva“ nupirko 100 pušaičių, kurias bendrovės darbuotojai kartu su SOS vaikų kaimo vaikais patys ir pasodino.

„Švęsdami dešimtąjį Vilniaus SOS vaikų kaimo gimtadienį iš „Microsoft Lietuva“ gavome didelę dovaną – „Microsoft“ programinės įrangos už beveik 27 tūkstančius litų. Tačiau rėmėjai sakė, kad norėtų pagelbėti mums ne tik savo korporacijos produktais, bet ir savo pačių darbu. Paprašėme padėti apželdinti kaimelio teritoriją, nes nupirkti šitiek medelių mums būtų per sunku finansiškai. O ir pasisodinti patiems būtų prireikę kokios savaitės“, - teigė Vilniaus SOS vaikų kaimo direktorius Dainius Miežys.

Pasak Vilniaus SOS kaimo vadovo, papildomai apželdinti teritoriją buvo nuspręsta rūpinantis bendruomenės narių sveikata ir kaimelio ekologine situacija. Sostinės plėtros planuose numatyta šalia Vilniaus SOS vaikų kaimo nutiesti 4 eismo juostų gatvę. Per šią talką pasodintos pušaitės saugos kaimelį nuo būsimo triukšmo ir teršalų.

Visuomenines programas Lietuvoje „Microsoft Lietuva” vykdo nuo 2002 m. bendradarbiaudama su Švietimo ir mokslo ministerija, aljansu „Langas į ateitį”, nevyriausybinėmis organizacijomis. Į visuomeninius projektus bendrovė yra investavusi daugiau nei 4 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!