Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2304/bendradarbiaudamas-su-intel-talinas-ketina-tapti-skaitmeniniu-miestu/spausdinti/

Bendradarbiaudamas su „Intel“ Talinas ketina tapti skaitmeniniu miestu

Publikuota: 2005-10-20 13:17
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Estijos sostinė Talinas, bendradarbiaudamas su didžiausia pasaulyje kompiuterių procesorių, tinklo ir komunikacijos produktų gamintoja „Intel“, planuoja tapti vienu moderniausių miestų pasaulyje. Jame ketiname įrengti bevielio interneto prieigą, suteikiančią galimybę naudotis ryšiu visame mieste.

Praėjusią savaitę Talino vicemeras Toivo Promas (Toivo Promm) ir „Intel“ Centrinės ir Rytų Europos regiono vadovas Piotras Pagovskis (Piotr Pagowski) pasirašė memorandumą, numatantį „Bevielio Talino“ iniciatyvos įgyvendinimą. Šios iniciatyvos tikslas – įdiegti bevielio interneto prieigą visame mieste.

Taline planuojama naudoti WiMAX technologiją. Ji, skirtingai nei plačiau paplitusi WiFi technologija, bevielį internetą užtikrina ne kelių šimtų metrų, bet keliolikos kilometrų spinduliu nuo siųstuvo.

Tikimasi, kad „Intel“ technologijomis paremta WiMAX ateityje leis interneto ryšį išpopuliarinti ne tik miestuose, bet ir kaimo vietovėse, kuriose įrengti kitokius tinklus palyginti brangu.

Talino savivaldybės vadovai tikisi, kad miestui pavyks tapti „skaitmeniniu“ per keletą metų. Šios iniciatyvos įgyvendinimas leis perkelti viešųjų paslaugų teikimą į virtualią erdvę ir pagerins savivaldybės ir Talino gyventojų komunikaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!