Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2298/sostines-savivaldybeje-unikali-menine-instaliacija-pristatanti-vilniu-ir-lietuva/spausdinti/

Sostinės Savivaldybėje – unikali meninė instaliacija, pristatanti Vilnių ir Lietuvą

Publikuota: 2005-10-19 15:11
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Nuo šiandien iki lapkričio 1 dienos sostinės gyventojai ir svečiai turi galimybę susipažinti su muzikine erdvine kino instaliacija, kurios pagalba Vilnius ir Lietuva buvo unikaliai pristatyti Austrijos mieste Lince (Linz). Vilniaus ir Linco aktyvus bendradarbiavimas prasidėjo miestams besiruošiant 2009 metams, kuomet abu miestai taps Europos kultūros sostinėmis.

Instaliacijos autoriai menininkai Marina Bučienė, Audrius Bučas ir Valdas Ozarinskas miesto ir šalies žmonių gyvenimą pamėgino sutalpinti „kino lagamine“. Žiūrovai patenka į didžiulį „lagaminą“ – ryškios vandens gelmių spalvos konteinerį su antspaudu „Vilnius 2009 pristato“. Viduje juos pasitinka iš 6 plazminių ekranų sudaryta ir elektronine muzika įgarsinta vaizdo ir garso instaliacija. Žiūrovai gali pasijusti tarsi važiuotų traukiniu, o prieš jų akis keistųsi Vilniaus ir visos Lietuvos vaizdai, kuriuose – žmonės su savo kasdieniais džiaugsmais ir rūpesčiais, linksmos ir liūdnos jų gyvenimo akimirkos, nepažįstami papročiai ir pažįstamos žmogiškos emocijos. „Lagamine“ demonstruojama net 300 skirtingų siužetų, parinktų iš Lietuvos nacionalinės televizijos archyvų. Vaizdų įspūdį stiprina specialiai sukurtos šiuolaikinės elektroninės muzikos ritmiški garsai. Instaliacijos autorių teigimu, kūrinio idėja – ne atskleisti, koks yra Vilnius ir Lietuva, o sukurti intrigą, kad svetimšaliai patys norėtų tą paslaptį įminti.

Instaliacija vilniečiai gali apžiūrėti Vilniaus miesto savivaldybės antrojo aukšto fojė nuo šiandien iki penktadienio, spalio 21 d., darbo valandomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!