Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2287/lietuviai-laisvalaiki-planuoja-internete/spausdinti/

Lietuviai laisvalaikį planuoja internete

Publikuota: 2005-10-18 12:01
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Saulės spektras, UAB

Vis daugiau lietuvių, rinkdami informaciją apie laisvalaikio praleidimo galimybes, naudojasi elektroninės paieškos sistemomis. Populiariausios paieškos temos – apgyvendinimo paslaugos, restoranai, barai bei kelionės.

Informacinės duomenų bazės www.turizmas.lt statistika liudija, kad šiemet svetainės lankytojai dažniausiai ieškojo informacijos apie apgyvendinimo paslaugas Lietuvoje: kempingus, turistines bazes, jaunimo nakvynės namus bei kitas galimybes susirasti pastogę – tokių interesantų buvo virš 170 tūkstančių.

Per metus beveik 30 proc. padaugėjo lankytojų, internete ieškančių informacijos apie viešbučius. Tai rodo, kad auga vidinis turizmas bei didėja viešbučių paslaugų poreikis. Šią tendenciją patvirtina ir išankstiniai Statistikos departamento duomenys, teigiantys, kad šių metų pirmąjį pusmetį, palyginus su 2004 metų tuo pačiu laikotarpiu, vietinių turistų nakvynių viešbučiuose ir moteliuose kiekis išaugo 32,1 procento ir pasiekė 151,9 tūkst., o juose praleistų parų skaičius padaugėjo net 45,1 procento (iki 322,7 tūkst.).

Populiari paieškos tema buvo ir informacija apie kaimo turizmo sodybas – virš 130 tūkstančių svetainės lankytojų domėjosi tokio poilsio galimybėmis. Dar 80 tūkst. svetainės lankytojų rinko informaciją apie restoranus, kavines, barus, užeigas, karčemas, smukles, vynines ir aludes, apie 70 tūkst. ieškojo informacijos apie organizuojamas keliones. Kita populiari elektroninės paieškos sritis – sporto klubai ir centrai. Tokios informacijos internete ieškojo virš 40 tūkst. lankytojų.

„Lietuvius internete domina ne tik pramogos, bet ir informacija apie mokyklas, knygynus, bibliotekas, taip pat meno, kultūros centrus, įvairias organizacijas, žiniasklaidos priemones bei teminius leidinius", - sako Raimundas Bliujus, www.turizmas.lt duomenų bazę valdančios įmonės “Saulės spektras” direktorius. Pasak jo, Lietuvos interneto vartotojai yra jauni, išsilavinę bei turintys didesnę nei vidutinę perkamąją galią žmonės, kurie informacijos ieško savo poreikiams. Dėl šios priežasties, reklama internete ir elektroninėse duomenų bazėse pasiekia platų vartotojų sluoksnį ir yra efektyvi, nes lengvai prieinama bei operatyviai atnaujinama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!