Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/22824/visuomenes-pazangai-moderni-biblioteka/spausdinti/

Visuomenės pažangai - moderni biblioteka

Publikuota: 2010-04-20 13:41
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Bilo ir Melindos Geitsų fondo Pasaulio bibliotekų programos direktorę Deborą Džeikobs (Deborah J. Jacobs) bei koordinatorę Džanetą Savają (Janet Sawaya) ir aptarė Lietuvoje įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai“ eigą, rezultatus ir ateities perspektyvas.

Prezidentė padėkojo Bilo ir Melindos Geitsų fondui už svarią pagalbą Lietuvai įgyvendinant projektą „Bibliotekos pažangai“, kurio metu viešosioms bibliotekoms įrengiama nemokama interneto prieiga, stiprinama bibliotekų darbuotojų informacinė kompetencija, rengiami mokymai vietos gyventojams. Šiais metais naudotis vieša interneto prieiga bibliotekose pritraukta dvigubai daugiau vartotojų nei pernai.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad projektas „Bibliotekos pažangai“ - tai vienas iš geriausių valstybės, savivaldybių ir privačių lėšų sutelkimo bendram tikslui pavyzdys.

„Šio projekto dėka šiuolaikinę biblioteką galima būtų įvardyti ne tik kaip visiems atvirą kultūros įstaigą, bet ir kaip visuomeninės pažangos variklį. Nemokamų viešųjų interneto prieigų plėtra Lietuvos bibliotekose - svarbus žingsnis, telkiantis žmones, šalies bibliotekas darantis patraukliais ir patogiais vietos bendruomenės centrais, palengvinančiais kasdienį gyvenimą, suteikiančiais galimybių gauti ir dalytis informacija, ieškoti darbo, bendrauti ar tiesiog gyventi įdomiau“, - sakė valstybės vadovė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad, pasibaigus projektui „Bibliotekos pažangai“, Europos Sąjungos fondų galimybės turėtų būti panaudotos šio projekto metu sukurtai materialinei bazei, palaikyti ir atnaujinti, gyventojų mokymų organizavimui bei mokymų turinio kūrimui.

Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Bilo bei Melindos Geitsų fondas 2007 metų lapkričio 15 dieną yra pasirašęs tarptautinį trišalį susitarimą, kuriuo remiantis įgyvendinamas projektas „Bibliotekos pažangai“. Projekto tikslas - didesniais viešųjų bibliotekų pajėgumais pasiekti, kad Lietuvos gyventojai kur kas geriau naudotųsi informacinių technologijų galimybėmis naudingai informacijai gauti ir aktyviau bei plačiau galėtų bendrauti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!