Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/22634/kolumbijos-universitetas-ruos-zurnalistus-informatikus/spausdinti/

Kolumbijos universitetas ruoš žurnalistus-informatikus

Publikuota: 2010-04-10 09:27
Tematika: Švietimas, studijos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Vienas Šiaurės Amerikos universitetų nuo šiol ketina suteikti galimybę įgyti magistro laipsnį žurnalistikos ir informatikos srityse vienu metu.

Kolumbijos universiteto programa numato naujos kartos specialistų ruošimą. Studentai įgaus redaktoriaus įgūdžius ir technines žinias, kurios padės naujajai žurnalistikai sparčiai besikeičiančioje multimedijos terpėje.

Kolumbijos universitetas ruoš žurnalistus-informatikus

Naujoji specialybė laukia patvirtinimo iš Niujorko valstijos švietimo departamento. Būsimiems studentams dėstys universiteto Aukštosios žurnalistikos mokyklos ir Inžinerijos ir taikomųjų mokslų mokyklos specialistai.

Prašymų priėmimas prasidės rudenį. Programa yra skirta penkiems semestrams – trims inžinerinėje mokykloje ir dviem – žurnalistikos mokykloje.

„Prasidėjo auksinis žurnalistikos amžius: daugybė žmonių turi galimybę gauti naujienas, o naujienų šaltinių šiandien yra daugiau nei bet kada istorijoje yra buvę, – sako žurnalistikos mokyklos dekanas Bilas Griuskinas. – Tačiau ne visos naujienų tarnybos yra pasiruošusios skaitmeninei revoliucijai“.

Tai yra pirmosios tokio pobūdžio studijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!