Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2196/moksline-biblioteka-elibrary-lt-pasizymi-resursu-ivairumu/spausdinti/

Mokslinė biblioteka eLIBRARY.LT pasižymi resursų įvairumu

Publikuota: 2005-10-05 08:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas eLIBRARY

Mokslinė elektroninė biblioteka eLIBRARY.LT pasižymi resursų įvairumu bei nuolatiniu jų papildymu. Rugsėjo mėnesį prie gausių eBibliotekos resursų prisidėjo solidūs moksliniai leidiniai ir knygos, kuriuos pateikė Lietuvos bankas, „Mokslotyros institutas“ ir kiti.

Lietuvos bankas elektroninei bibliotekai pateikė 14 savo leidinių. Tarp šių leidinių yra ir mokslinis žurnalas „Pinigų studija“.

Taip pat džiaugiamės bendradarbiaudami su Lietuvos mokslų akademijos „Mokslotyros institutu“, kurie elektroninei moklinei bibliotekai pateikė eilę savo išleistų darbų. Šiam institutui vadovaujantis Vilniaus universiteto TŽEŽV centro dėstytojas, mokslinių darbų autorius, mokslo knygų „Lietuvos mokslas“ ir „Lietuvių tauta“ vyr.redaktorius, mokslo ir pažangos puoselėtojas dr. Algimantas Liekis sutiko talpinti eilę moklinių leidinių vienintelėje Lietuvoje visuomeniniais pagrindais veikiančioje Mokslinėje elektroninėje bibliotekoje eLIBRARY.LT. Taip pat bibliotekoje pateikta „Mokslotyros instituto“ išleista žurnalisto ir rašytojo Edmundo Ganusausko knyga „Aukštumos“.

Šiaulių universiteto Specialiojo ugdymo mokslinis centras pateikė leidinį „Specialusis ugdymas“. Šis mokslinis žurnalas bus reguliariai pasiekiamas eBibliotekoje visiems besidomintiems informacija apie specialų vaikų ugdymą, kurie turi mokymosi negalių.

Svarbus mokslinei bibliotekai etapas - pradėtas bendradarbiavimas su Lietuvos valstybės institucijomis. eBibliotekoje reguliariai talpinami Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijų bei Valstybės kontrolės leidiniai. Ypač unikalus atvejis - Valstybės kontrolės viešųjų ryšių departamento vadovo Gedimino Končiaus pateikta knyga „Mano šiltnamis“. Praktinė knyga skirta konkrečiam autoriaus pomėgiui yra puikus bendradarbiavimo ir pasidalijimo patirtimi pavyzdys.

Mokslinės bibliotekos lyderiai – skaitytojai laiko juostoje + 3 valandos nuo Grinvičio paralelės. Ši laiko juosta apima lankytojus iš Sankt-Peterburgo, Maskvos, Rusijos centrinės dalies bei Kaukazo šalių, Azerbaidžiano ir Gruzijos.

Džiugu, kad bibliotekoje pagausėjo lankytojų iš JAV ir Kanados. Bendras apsilankančiųjų skaičius iš Šiaurės Amerikos žemyno siekia apie 1,5 tūkst. eBibliotekos administratorių nuostabą sukėlė ir tai, kad pradėjo lankytis skaitytojai ir ieškoti informacijos iš tokių šalių kaip Mongolija bei Čilė.

Dabartiniu metu biblioteką eLIBRARY.LT jau aplankė apie 69 tūkst. skaitytojų. Šiuo metu pradedama įgyvendinti tekstinė Mokslinės elektroninės bibliotekos eLIBRARY.LT versija. Ši naujovė suteikia skaitytojams galimybę greičiau pasiekti pagrindinius portalo skyrius, taupant internetinio ryšio laiką. Minėtuose skyriuose galima rasti pagrindines portalo naujienas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!