Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/21892/vgtu-imasi-priemoniu-mokslo-ir-studiju-kokybei-gerinti/spausdinti/

VGTU imasi priemonių mokslo ir studijų kokybei gerinti

Publikuota: 2010-03-04 13:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: VGTU

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), vykdydamas Aukštojo mokslo reformą, antradienį, kovo 2 d., įsteigė VGTU Kokybės skyrių, kuris bus atsakingas už mokslo ir studijų kokybės užtikrinimo sistemos, nuolatinio jos gerinimo strategijos įgyvendinimą.

„Kokybiškas mokslas ir studijos yra universiteto prioritetas. Darome viską, kad kuo greičiau ištaisytume visas spragas. Nors pokyčiai vyksta jau nuo 2007 metų, tikimės, kad Kokybės skyrius suteiks visam procesui sistemiškumo, prižiūrės, kad procesas vyktų sklandžiai ir kad neliktų neišspręstų klausimų,“ – kalbėjo VGTU Studijų prorektorius Alfonsas Daniūnas.

2009 metais priimtame LR Mokslo ir studijų įstatymo 40 straipsnio nuostatose dėl mokslo ir studijų kokybės užtikrinimo numatyta, kad mokslo ir studijų įstaiga pati atsako už vykdomos veiklos kokybę, kurią kontroliuoja per vidines kokybės užtikrinimo sistemas.

Kokybės skyriaus sukūrimas - ne pirmas Vilniaus Gedimino technikos universiteto žingsnis studijų kokybės gerinimo link. Vasario 22 – 26 dienomis vyko akcija „Tavo nuomonė“, kurios metu universiteto bei fakultetų administracijos darbuotojai susitiko su studentais. Tikimasi, kad toks administracijos ir studentų bendradarbiavimas padės identifikuoti problemas ir rasti optimalius jų sprendimo būdus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!