Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/21713/susisiekimo-ministerija-plecia-bendradarbiavima-su-akademine-bendruomene/spausdinti/

Susisiekimo ministerija plečia bendradarbiavimą su akademine bendruomene

Publikuota: 2010-02-23 06:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR susisiekimo ministerija

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Raimundas Šiaučiūnas vasario 22 d. pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo siekiama skatinti aktyvesnį ministerijos ir akademinės bendruomenės dialogą.

„Svarbu, kad šis susitarimas neliktų tik popieriuje, o taptų konkrečiais darbais. Labai vertindami akademinės bendruomenės žinias ir patirtį, tikimės jas panaudoti rengiant strateginius dokumentus. Ateityje į šį bendradarbiavimą norėtume įtraukti ir verslą, sukurdami veiksmingą trišalį forumą“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Susisiekimo ministerija ir KTU susitarė bendradarbiauti, siekdamos panaudoti akademinės bendruomenės intelektualinius pajėgumus, Lietuvoje formuojant ir vykdant telekomunikacijų, informacinių technologijų, skaitmeninių radijo ir televizijos transliacijų plėtros bei pažangiųjų transporto sistemų politiką ir technines priemones.

Šalys bendradarbiaus rengiant studijų programas, dalyvaujant mokslinėse konferencijose, diskusijose bei darbo grupių veikloje, taip pat sudarant sąlygas studentams atlikti studijų programoje numatytą praktiką.

Ministerija taip pat ketina pagal galimybes tarpininkauti KTU siekiant gauti tarptautinį finansavimą abiejų šalių prioritetinėmis laikomoms studijų programoms ar moksliniams tyrimams, plėtojant tarptautinį mokslinį-techninį bendradarbiavimą ir kviečiant į Lietuvą užsienio ekspertus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!