Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/21571/mokytojas-novatorius-svietimo-sistemos-butinybe/spausdinti/

Mokytojas novatorius – švietimo sistemos būtinybė

Publikuota: 2010-02-13 15:34
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius penktadienį dalyvavo Kaune mokytojų novatorių vykstančiame forume. „Mokytojai novatoriai – tai ugdymo proceso atsinaujinimo ir pažangiosios kaitos variklis, – sakė švietimo ir mokslo ministras. – Nuasmeninta ir biurokratizuota švietimo sistema negali tarnauti novatorystės iniciatyvoms, todėl vienas pirmųjų mūsų žingsnių – išvaduoti mokytojus nuo įvairių biurokratinių darbų, atsisakyti rutininės kontrolės, išlaisvinti jų kūrybingumą. Todėl skatiname mokytojus keistis gerąja patirtimi, netoleruojame hierarchinės švietimo sistemos, kai nurodymai nuleidžiami „iš viršaus“. Kūrybingoms iniciatyvoms yra skiriamos ir ES struktūrinių fondų lėšos“.

Ministras pažymėjo, kad mokytojas novatorius šiandien yra būtinybė švietimo sistemoje, nes visas pedagogo darbas yra nesibaigianti kūryba.

Šiandien per mokytojų novatorių forumą taip pat bus apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos bei kompanijos „Microsoft Lietuva“ rengiamo konkurso „Virtuali kelionė klasėje“ dalyviai. Konkursas organizuojamas jau šešti metai. Šiemet konkursui per rugsėjo – lapkričio mėnesius buvo pateikti 385 mokytojų novatorių darbai. Ekspertai atrinko 187 darbus, skirtus publikuoti elektroninėje erdvėje kaip tinkamus IKT taikymo pavyzdžius mokytojams. Iš šių darbų atrinkti geriausieji, kurie šiandien bus apdovanoti kompanijos „Microsoft Lietuva“ prizais.

Švietimo informacinių technologijų centro interneto portale šiuo metu skelbiama daugiau nei 1000 mokytojų novatorių darbų. Tai nemaža duomenų bazė, galinti padėti ieškantiems galimybių taikyti informacines technologijas. Kompiuterinės technologijos mokykloje palaipsniui tampa kasdieninėmis: kuriamos kompiuterizuotos darbo vietos, skaitmeninis ugdymo turinys, elektroniniai dienynai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!