Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2113/ministerija-ispeja-del-neteisetai-organizuojamu-studiju-klaipedoje/spausdinti/

Ministerija įspėja dėl neteisėtai organizuojamų studijų Klaipėdoje

Publikuota: 2005-09-21 08:07
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo ir mokslo ministerija įspėja, kad konsultacinis centras „Vizavita“, kuris dienraštyje „Klaipėda“ skelbia informaciją apie priėmimą į Baltijos valstybinę akademiją (buvusi Kaliningrado aukštoji inžinerinė jūrų mokykla), neturi oficialaus Lietuvos Respublikos Vyriausybės pritarimu Švietimo ir mokslo ministerijos išduoto leidimo vykdyti studijas ir užsiimti kita su studijomis susijusia veikla Lietuvoje.

Todėl šio centro organizuojama su aukštojo mokslo studijomis susijusi veikla – t.y. priėmimo studijuoti skelbimas, sutarčių dėl studijų sudarymas, studijų ar konsultacijų vykdymas, taip pat valstybės pripažįstamų išsilavinimo, profesinės kvalifikacijos ar kvalifikacinių laipsnių pažymėjimų (atestatų), diplomų išdavimas - yra neteisėta. Dienraštyje „Klaipėda“ išplatintame skelbime nurodyta, kad studijos vyksta pagal neformaliojo švietimo suaugusiųjų švietimo įstatymą, tačiau pasiteiravus telefonu, paaiškinama, kad po trejų studijų metų Klaipėdoje ir trejų studijų metų Kaliningrade, Rusijos Federacijoje, įgyjamas specialisto diplomas (aukštojo mokslo kvalifikacija, atitinkanti Lietuvoje teikiamą kvalifikaciją baigus vientisąsias studijas).

Atkreipiame dėmesį, kad prireikus atlikti įgytos kvalifikacijos ir išduoto diplomo vertinimo ir pripažinimo Lietuvoje procedūras, aiškinamasi, ar užsienyje įgyta aukštojo mokslo kvalifikacija yra įgyta teisėtai.

Įspėjame norinčius studijuoti, kad turėtumėte pasiteirauti dėl institucijų siūlomų studijų pagal užsienio aukštųjų mokyklų studijų programas teisėtumo, t.y. ar studentų priėmimą skelbianti institucija turi Švietimo ir mokslo ministerijos išduotą leidimą vykdyti studijas ir užsiimti kita su studijomis susijusia veikla. Informacija apie teisėtai studijas Lietuvoje vykdančias aukštąsias mokyklas arba kitus juridinius asmenis yra skelbiama Atviros informavimo, konsultavimo ir orientavimo sistemos (AIKOS) svetainėje interneto puslapyje adresu www.aikos.smm.lt bei Švietimo ir mokslo ministerijos Mokslo ir studijų departamento interneto puslapyje adresu www.mokslas.lt.

Informacija taip pat teikiama Švietimo ir mokslo ministerijos telefonais (8~5 2663436 ir 8~5 2663440).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!