Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2080/verslo-mokyklos-absolventai-zengia-i-verslo-pasauli/spausdinti/

Verslo mokyklos absolventai žengia į verslo pasaulį

Publikuota: 2005-09-15 14:26
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas TELE2, UAB

Rugsėjo 14-ąją dieną iškilminga uždarymo švente duris užvėrė „Almos Adamkienės fondo ir TELE2 verslo mokykla“. Dešimt dienų Palangoje truko paskaitų apie verslo ir politikos įmantrybes bei praktinių užduočių ciklas. Moksleiviai tvirtino gavę daug naudingų žinių, kurios jiems praversiančios ateityje žengiant į sudėtingą verslo pasaulį.

„Garsūs dėstytojai mums įrodė, kaip paprasta įgyvendinti savo verslo planus, kurie anksčiau atrodė lyg nepasiekiamos svajonės, o jų išsipildymui pasirodo tetrūko ryžto ir žinių“, - sakė Rūtenis Turčinis, atvykęs iš Lazdijų rajono Veisiejų vidurinės mokyklos.

Verslo mokykloje paskaitas skaitė įvairių sričių profesionalai: Gitanas Nausėda – SEB Vilniaus banko prezidento patarėjas, Remigijus Šimašius – Lietuvos laisvosios rinkos instituto viceprezidentas, šou verslo atstovas Arūnas Valinskas, Seimo nariai Petras Auštrevičius ir Arminas Lydeka, Donatas Frėjus – „Finasta“ investicijų valdymo fondų valdytojas, Ingrida Gelminauskienė – bendrovės „BCH retail“ generalinė direktorė Baltijos šalims (bendrovei Lietuvoje priklauso parduotuvių „Sarma“ tinklas), „Verslo žinių“ rinkodaros vadovė Aušra Barysienė, ūkininkas Gintaras Žilėnas, Klaipėdos universiteto dėstytojai ir daugelis kitų.

Į verslo mokyklą atvykęs G. Nausėda džiaugėsi galįs pasidalinti savo žiniomis su jaunąja karta. R. Šimašius kartu su kitais dėstytojais bandė įtikinti jaunimą, kad vienintelis kelias į sėkmę – atkakliai ir nuoširdžiai siekti savo svajonių.

Sukaupę nemažą žinių bagažą, jaunieji verslininkai turėjo atlikti praktines užduotis – valdyti virtualų akcijų portfelį, sukurti naujos mokyklos projektą, sudaryti detalų kiekvienos idėjos įgyvendinimo planą. Pagrindinis ir įdomiausias uždavinys buvo sukurti tikrą audio ir video reklamą TELE2 planui „Mažylis“. Dvi paskutines dienas Palangoje su moksleiviais dirbo prodiuseriai ir reklamos specialistai. Vilniuje komisijai pristatyti darbo rezultatai maloniai nustebino šios srities profesionalus. Geriausiai atskiras užduotis įvykdžiusių komandų laukė apdovanojimai, o moksleivių pasiekimais ypač džiaugėsi į šventę atvykę visi tėveliai, pedagogai ir mokyklų direktoriai.

„Mes čia labai susidraugavome,“ – sakė Justas Levickas iš Tytuvėnų vidurinės mokyklos, Kelmės rajono. Atsisveikinant ne vienam verslo mokyklos absolventui sunku buvo sulaikyti ašaras. Nors moksleiviai grįžo namo į skirtingus Lietuvos rajonus, visi žadėjo bendrauti ir toliau, galų gale susitikti studijuodami didžiausiuose šalies universitetuose.

„Esame labai laimingi, turėdami puikią galimybę dalyvauti šiame nuostabiame projekte ir džiaugiamės, kad tai taps gražia tradicija“, - kalbėjo Rita Matutytė, atvykusi iš Maišiagalos LDK Algirdo vidurinės mokyklos. Grįžę į savo mokyklas, moksleiviai perteiks įgytas žinias savo bendramoksliams ir, kaip žadėjo, stengsis jas pritaikyti gyvenime. Pirmasis būsimųjų verslininkų laukiantis žingsnis bus mokyklos baigimas ir atsakingas studijų programos pasirinkimas. „Laisvos jums rinkos!“ – būsimiems verslo mokyklos dalyviams linkėjo Rūtenis Turčinas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!