Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2048/prasidejo-draugiskos-mokyklos-biciuliu-registracija/spausdinti/

Prasidėjo „Draugiškos mokyklos“ bičiulių registracija

Publikuota: 2005-09-13 08:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Praėjusią savaitę pradėjo veikti projekto „Draugiška mokykla“ tinklalapis www.draugiskamokykla.lt, kuriame kiekviena mokykla gali registruotis ir taip prisijungti prie Draugiškos mokyklos bičiulių tinklo. Tai gali padaryti kiekvienas mokytojas, mokinys, vadovas ar tėvelis.

Draugiškos mokyklos projektu siekiama stiprinti mokyklų savivaldą, visų mokyklos bendruomenės narių – mokinių, tėvų, mokytojų – sėkmingą bendradarbiavimą, skatinti mokyklas kurti draugišką atmosferą, pagarbius mokinių ir mokytojų, taip pat visų mokyklos bendruomenės narių tarpusavio santykius ir kartu visos švietimo sistemos grandžių dialogiškumą.

Vienas pagrindinių projekto tikslų – atkreipti dėmesį ne tik į mokytojų pareigas, bet ir jų teises, grąžinti mokytojo profesijos autoritetą. Čia mokytojų laukia malonios mokinių rengiamos staigmenos.

Rugsėjį visos mokyklos kviečiamos aktyviai diskutuoti apie mokyklą, kurioje gera kiekvienam bendruomenės nariui ir bandyti tokią kurti. Interneto svetainė www.draugiskamokykla.lt taps ta vieta, kur visos mokyklos galės pasidalyti savo patirtimi, taip pat nuolat gauti naujausias žinutes apie projektą „Draugiška mokykla“, galimybes aktyviai jame dalyvauti ir laukiančius prizus.

Rugpjūčio pabaigoje Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių parlamentas, Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga, Krikščioniškoji švietimo darbuotojų profesinė sąjunga pasirašė kreipimąsi į mokyklas pakviesdami įsijungti į draugiškos mokyklos kūrimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!