Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/20456/diskusija-socialiniame-tinkle-ktu-informatikai-pamines-tarptautine-neigaliuju-diena/spausdinti/

Diskusija socialiniame tinkle KTU informatikai paminės Tarptautinę neįgaliųjų dieną

Publikuota: 2009-12-02 13:42
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: KTU Informatikos fakultetas

Antrus metus iš eilės KTU Informatikos fakultete bus minima Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Gruodžio 3 d. nuo 10.00 iki 11.00 val. KTU Informatikos fakulteto dekanas prof. Aleksandras Targamadzė ir prodekanai su neįgaliaisiais studentais diskutuos socialiniame tinkle „Facebook“.

Šiemet nuspręsta surengti virtualią diskusiją, nes siautėja gripas. „Atsižvelgėme taip pat į neįgaliųjų patogumą: jiems daug paprasčiau prisėsti prie kompiuterio namuose nei atvykti į universitetą, – teigė prof. A. Targamadzė. – Be to, šia diskusija norime pabrėžti interneto teikiamas galimybes. Nuo šių mokslo metų pradėjo veikti fakulteto puslapis socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame po truputi imame diskutuoti įvairiomis, fakultetui ir studentams aktualiomis temomis. Viena iš jų – kaip pagerinti neįgaliųjų studijų galimybes fakultete.“

Šiais mokslo metais KTU Informatikos fakultete studijuoja net 14 neįgaliųjų, dauguma jų turi judėjimo negalią. Administracijos nuomone, informatika yra palanki specialybė neįgaliesiems, taigi pabaigę minėtas studijas absolventai gali įsidarbinti pagal specialybę. Be to, fakulteto infrastruktūra pakankamai gerai pritaikyta šiems, labiau socialiai pažeidžiamiems žmonėms: pakeistas liftas, neįgaliesiems pritaikyti tualetai, dalis fakulteto auditorijų įrengtos 2-ajame KTU bendrabutyje taip, kad ir privažiavimas prie pastato, ir iki auditorijų būtų patogus.

Per praeitais metais surengtą susitikimą KTU Informatikos fakultete studijuojantys neįgalieji su fakulteto dekanu ir prodekanais pasidalijo mintis apie studijas, išsakė lūkesčius ir nuomones, su kokiais sunkumais jie susiduria Universitete. Išklausiusi studentų pageidavimų administracija siekė pagerinti neįgaliųjų sąlygas. „Ko nespėjome nuveikti per praėjusius metus, tikimės, kad studentai mums primins per diskusiją“, – teigė fakulteto vadovas A. Targamadzė.

Fakulteto administracija tikisi, kad per šiųmetę diskusiją savo nuomones išsakys neįgalieji, Informatikos fakulteto „InfoSA“ atstovybės nariai bei studentai, kurie turi idėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!