Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2028/studentu-pazymejimai-galioja-iki-rugsejo-30-d/spausdinti/

Studentų pažymėjimai galioja iki rugsėjo 30 d.

Publikuota: 2005-09-09 11:15
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

„Studentų pažymėjimai galioja iki rugsėjo 30 d.“, - užtikrino švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Pagal Aukštojo mokslo įstatymą Švietimo ir mokslo ministerija nustato tik Lietuvos studento pažymėjimo (toliau – LSP) išdavimo tvarką. 2004 m. švietimo ir mokslo ministras patvirtino tvarką, kuria konkurso būdu išrinktoms Lietuvos studentų atstovybių sąjungai (toliau – LSAS) ir Lietuvos studentų sąjungai (LSS) suteikiamas įgaliojimas organizuoti LSP blankų gamybą ir LSP išdavimą (t. y. naujų ir prarastų LSP išdavimą bei LSP pratęsimą), prisiimant visą atsakomybę laiku pagaminti, išduoti ir pratęsti LSP.

2005 m. vasarą LSAS ir LSS informavo, kad laiku nespės išduoti LSP, o švietimo ir mokslo ministras 2005 m. rugpjūčio 24 d. įsakymu nurodė, kad įgaliotosios LSAS ir LSS pratęsia senus LSP dar iki rugsėjo 30 dienos.

Nesusipratimas kilo dėl to, kad ant LSP liko senas galiojimo terminas, nes LSAS ir LSS neklijavo 1 mėnesiui termino pratęsimo lipdukų, nes tai dar labiau pailgintų naujų LSP gamybą ir praėjusiais metais išduotų LSP pratęsimą.

Todėl suderinus su Susisiekimo ministerija buvo nustatytas pereinamasis laikotarpis – iki š. m. rugsėjo 30 d., per kurį studentai galėtų pasikeisti senuosius pažymėjimus į naujus ir prasitęsti praėjusiais metais išduotus LSP.

Susisiekimo ministerijai išsiųstas aiškinamasis raštas, kuriame pridėti visi LSP pavyzdžiai, laikytini galiojančiais dar iki rugsėjo 30 d. su prašymu papildomai informuoti vežėjus.

Ministerijai užklausus LSAS ir LSS bei Susisiekimo ministerijos, šios informavo, kad šiuo metu problemų dėl LSP galiojimo nebekyla.

Andrius Augulis, atsakingas už LSP išdavimą LSAS, informavo, kad iki rugsėjo 12 d. informuos Švietimo ir mokslo ministeriją apie situaciją, kiek LSP jau išduota ir pratęsta. O kiekvieno studento, patyrusio nuostolių dėl laiku negauto ar nepratęsto LSP, skundas kartu su aukštųjų mokyklų studentų atstovybėmis, bus svarstomas ir individualiai sprendžiama, kaip kompensuoti nuostolius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!