Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/20251/valstybes-sienos-apsaugos-tarnybos-it-specialistai-gilino-zinias-serveriu-administravimo-srityje/spausdinti/

Valstybės sienos apsaugos tarnybos IT specialistai gilino žinias serverių administravimo srityje

Publikuota: 2009-11-20 11:02
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Protraining Academy, UAB

Š. m. lapkričio 9 – 13 dienomis „IT ProTraining“ mokymo centras organizavo mokymus tema „Microsoft Windows Server 2003 aplinkos valdymas ir priežiūra“. Mokymai buvo skirti Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Pakrančių apsaugos, Lazdijų rinktinės, Varėnos rinktinės informacinių sistemų administravimo ir techninių skyrių darbuotojams, kurie savo žinias ir įgūdžius tobulino moderniame „IT ProTraining“ mokymo centre.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos IT specialistai gilino žinias serverių administravimo srityje

„IT ProTraining“ mokymo centro pardavimo vadovo Sauliaus Norkaičio teigimu, kurso „Microsoft Windows Server 2003 aplinkos valdymas ir priežiūra“ tikslas - suteikti Valstybės sienos apsaugos tarnybos IT specialistams žinių ir praktinių įgūdžių darbui su Windows Server programine įranga. Mokymų metu dalyviai buvo supažindinti su tipiniais serverio administravimo uždaviniais, darbo tinkle specifika ir kitomis „Windows Server“ pritaikymo galimybėmis.

Kurse galėjo dalyvauti visų lygių IT specialistai, aptarnaujantys „Microsoft Windows“ operacijų sistemas. Tai teorinio ir praktinio pobūdžio mokymai, kurių metu buvo ne tik apžvelgtos, bet ir praktiškai išbandytos „Windows Server“ technologijos, todėl mokymų metu įgytos žinios ateityje galės būti pritaikytos ir praktinėje veikloje.

Iš viso Lietuvos pasieniečiai pagal 2007 – 2013 m. Išorės sienų fondo programą įvairioms priemonėms gaus 54 mln. eurų.

Išorės sienų fondo tikslas – padėti veiksmingai organizuoti išorės sienų patikrinimus ir priežiūrą, veismingai valdyti žmonių srautus prie išorės sienų, užtikrinti, kad ES pasieniečiai vienodai taikytų sienų kirtimą reglamentuojančias teisės nuostatas, gerinti valstybių narių konsulinių įstaigų trečiosiose šalyse veiklą, skirtą trečiųjų šalių piliečių srautams valdyti.

Mokymai finansuojami išorės sienų fondo dalies „Specialiosios tranzito schemos“ 3.5.3.1.18/2 programos lėšomis. Suteiktos ES paramos suma daugiau kaip 16 tūkst. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!