Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2019/gineso-pasaulio-rekordo-verta-sypsenu-paroda/spausdinti/

Gineso pasaulio rekordo verta šypsenų paroda

Publikuota: 2005-09-08 11:55
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Londono Karališkojoje menų akademijoje surengtoje parodoje nuotraukas su šypsenomis demonstravę daugiau kaip 33 tūkst. britų pretenduoja patekti į Gineso rekordų knygą. Už parodą surinktos lėšos buvo skirtos vargstančiais Didžiosios Britanijos vaikais besirūpinančiai organizacijai NCH.

Didžiausioje visų laikų šypsenų parodoje buvo demonstruojama 33 401 nuotrauka su besišypsančių paprastų ir įžymių britų veidais.

Už kiekvieną parodai pateiktą šypseną pirmaujanti IT sprendimų kompanija „Hewlett Packard“ (HP) organizacijai NCH skyrė po 25 pensus (beveik 1, 25 lito). Pinigai bus skirti skriaudžiamų ir vargstančių vaikų gelbėjimui skirtų projektų įgyvendinimui.

„Tikimės, kad britų šypsenos taps tokios pat žymios kaip ir britų santūrumas. Akivaizdu, jog esame linkę šypsotis, kas beatsitiktų“, - sakė Janas Vaitakeris (Ian Whittaker), HP Vaizdo apdorojimo ir spausdinimo grupės viceprezidentas Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje.

Organizacijos NCH generalinis direktorius Kleras Tikelis (Claire Tickell) džiaugėsi, jog už britų šypsenas surinkti pinigai leis daugiau šypsotis ir vargstantiems vaikai.

Daugiausiai nuotraukų – net 2,3 tūkst. – parodai atkeliavo iš Hulio miesto, nors anksčiau „besišypsančios Britanijos sostinės“ titulą turėjo Mančesteris.

Tapti pasaulio rekordininkais galėjo ir kiekvienas parodos dalyvis, Karališkajame menų koledže nufotografavęs savo šypseną bei atspausdinęs ją čia pat esančiu spausdintuvu bei vėliau prijungęs nuotrauką prie daugybės kitų eksponatų.

Paroda Londono Karališkojoje menų akademijoje buvo demonstruojama rugpjūčio pabaigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!