Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/20177/ktu-informatikos-fakultetas-skelbia-konkursa-moksleiviams/spausdinti/

KTU Informatikos fakultetas skelbia konkursą moksleiviams

Publikuota: 2009-11-17 19:01
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: KTU Informatikos fakultetas

Informacinių technologijų (IT) sritis yra gan plati ir įdomi. Tai pasirengę įrodyti KTU Informatikos fakulteto dėstytojai, nusprendę kiekvieną mėnesį surengti po naują konkursą moksleiviams. Konkursais siekiama būsimuosius studentus supažindinti su patraukliu informatikos pasauliu.

Kiekvieno mėnesio pradžioje KTU Informatikos fakulteto interneto puslapyje moksleiviams bus pateiktos penkios naujos užduotys, mėnesio pabaigoje organizatoriai lauks atsakymų el. paštu informatika@ktu.lt. „Užduotims spręsti nebūtina naudoti programavimo priemonių, galima pasinaudoti bet kuriuo informacinių technologijų įrankiu, pavyzdžiui, „Excel“, „Mathcad“ ir kitais“, – teigė KTU Informatikos fakulteto doc. Tomas Blažauskas.

„Moksleiviai gan anksti nusprendžia, kur ir ką studijuos, taigi šis konkursas, tikimės, padės lengviau apsispręsti, – tvirtino KTU Informatikos fakulteto studentų atstovybės „InfoSA“ pirmininkas Aurimas Slapšys. – Užduotys yra įdomios, bet ne lengvos. Moksleiviams, norintiems jas išspręsti, teks pasukti galvą. Manau, kad šios užduotys ir studentus priverstų pamąstyti.“

Konkurse gali dalyvauti visi moksleiviai, kurie bent šiek tiek domisi informatika. Konkurso komisijai reikia pateikti ne tik teisingus atsakymus, bet ir užduotims spręsti sukurtas priemones. Greičiausiai išsprendę užduotis ir daugiausia teisingų atsakymų pateikę jaunuoliai bus apdovanoti KTU Informatikos fakulteto ir jo draugų prizais.

„Tikimės, kad šie konkursai padės suburti besidominčius programavimu moksleivius, skatins juos bendrauti su fakulteto studentais,“ – teigė A. Slapšys. Vaikinas patikino, kad studentams būtų smagu susitikti su konkurso laimėtojais, pasidalinti programavimo gudrybėmis. Konkursus planuojama organizuoti iki šių mokslo metų pabaigos.

Konkurso užduotis ir sąlygas rasite internete http://if.ktu.lt/lt/moksleiviams/konkursas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!