Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2014/prasidejo-paskaitos-almos-adamkienes-fondo-ir-tele2-verslo-mokykloje/spausdinti/

Prasidėjo paskaitos „Almos Adamkienės Fondo ir TELE2 verslo mokykloje“

Publikuota: 2005-09-08 09:06
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas TELE2, UAB

Pirmadienį, rugsėjo 5-ą dieną Palangoje prasidėjo paskaitos „Almos Adamkienės Fondo ir TELE2 verslo mokykloje“. Projektas truks dešimt dienų, jame dalyvaus gabiausi vienuoliktų klasių moksleiviai iš dvidešimties įvairių Lietuvos kaimo mokyklų. Čia jie turės unikalią galimybę studijuoti įvairias verslo disciplinas, susipažinti su garsiais šalies verslininkais, akademikais bei politikais.

„Almos Adamkienės Fondo ir TELE2 verslo mokykla“ - tai naujas ponios A.Adamkienės bei „TELE2“ projektas. Šiemet jame dalyvauja 20 vienuoliktos klasės moksleivių, atvykusių iš įvairių Lietuvos rajonų: Klaipėdos, Kaišiadorių, Raseinių, Radviliškio, Kelmės, Lazdijų, Alytaus, Prienų, Pakruojo, Švenčionių, Širvintų, Plungės, Pasvalio, Molėtų, Kauno, Vilniaus.

„Projektas suteiks galimybę moksleiviams iš provincijos susipažinti su verslo ir politikos pagrindais, susitikti su įdomiais ir žinomais žmonėmis. Šį projektą mums padės įgyvendinti daug garsių politikos ir verslo atstovų, kurie moksleiviams skaitys paskaitas ir ves užsiėmimus“, - spaudos konferencijoje Vilniuje sakė p.Alma Adamkienė.

„Pirmas įspūdis – fantastika! – sako moksleivė Rūta Kruliauskaitė iš Kruonio vid. mokyklos, Kaišiadorių rajono. „Nesitikėjau, kad po 2,5val. truksiančios paskaitos prabėgs taip greitai. Viskas labai įdomu, ypač patinka dėstytojų konkretumas. Manau, „A. Adamkienės Fondo ir TELE2 verslo mokykla“ man padės apsispręsti, kur vėliau studijuoti. Čia taip pat labai smagi publika – nuo pat pirmo vakaro visi susidraugavome, matyt, verksime, kai reikės išvažiuoti“, - nuoširdžiai mintimis dalinosi Rūta.

„Lietuvos kaimuose ir miesteliuose gyvena daug talentingų vaikų, neatrastų jaunųjų talentų, kurie galbūt neturi galimybių pasireikšti. Šis projektas suteiks unikalią progą paprastiems kaimo vaikams tobulėti, atsiskleisti, susipažinti su verslo užkulisiais, klestinčiomis kompanijomis. Galbūt daug pasiekę verslininkai taps kaimo moksleiviams pavyzdžiu ir pakeis jų likimą? Viliamės atrasti naujų talentų bei išugdyti sėkmingus ateities verslininkus, kurie uždirbs didžiules pensijas kitiems Lietuvos žmonėms“, - sako „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

„Tikimės, kad moksleiviai per dešimt dienų išmoks dalykų, kurie paprastai mokyklose nėra dėstomi“, - pažymi Almos Adamkienės Fondo projektų vadovas Artūras Povilaitis.

Daugiau nei savaitę jaunieji studentai gyvens ir dirbs moksleiviams neįprastu režimu – paskaitos ir užsiėmimai trunka nuo ryto (9:30 val.) iki pavakarių (16 val.). Vakarais moksleiviai susitinka su žinomais verslininkais bei politikais, o norintys entuziastai kas rytą 7 val. bėga mankštintis ir maudytis i Baltijos jūrą.

Nuo pirmadienio mokyklos dalyviams skaitomos paskaitos apie verslo vadybą, įmonių steigimą, investicijas, draudimą ir bankininkystę, politiką bei partijas, rinkodarą bei viešuosius ryšius. „Ne mažiau nei paskaitos, moksleiviams įspūdį turėtų palikti ir patys lektoriai, tarp kurių – Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius, Gitanas Nausėda, SEB Vilniaus banko prezidento patarėjas, Seimo narys Petras Auštrevičius, Laisvosios rinkos instituto viceprezidentas Remigijus Šimašius, etiketo ir protokolo specialistas Arminas Lydeka, televizijos ir šou verslo atstovas Arūnas Valinskas, „Finasta“ vadovas Dalius Kaziūnas“, - sako Artūras Povilaitis.

Pirmadienį po paskaitų moksleiviai susitiko su Klaipėdos ir Palangos miestų merais, diskutavo su Klaipėdos universiteto prorektoriumi. Žiniomis bei patirtimi taip pat dalinsis „Čili“ restoranų tinklo marketingo vadovas Mindaugas Gumauskas, UAB BCH RETAIL „SARMA“ parduotuvių tinklo vadovė Ingrida Gelminauskienė , „Verslo žinių“ dienraščio rinkodaros vadovė Aušra Barysienė, tekstilės fabriko „AUDIMAS“ vadovė Ona Balžekienė, interneto portalo „DELFI“ vadovė Jurga Eivaitė, bendrovės „Penki kontinentai“ vadovas Idrakas Dadašovas, ir daugelis kitų.

Po 7 dienas truksiančių apmokymų dalyviai, suskirstyti į keturias komandas, per dvi dienas turės atlikti užduotis iš sričių, kurias studijavo. Rugsėjo 14 dieną visi grįš į Vilnių, kur vyks iškilminga uždarymo ceremonija. Komisija, įvertinusi darbus, paskelbs geriausią moksleivių komandą, kuriai atiteks projekto rėmėjų apdovanojimai. Kaip moksleiviams sekasi, ir ką jie veikia kiekvieną dieną, galima pamatyti mokyklos puslapyje internete – www.v-mokykla.lt .

„Džiaugiamės, kad pirmajam analogų Lietuvoje neturinčiam projektui pritarė ir sutiko prie jo prisidėti daug Lietuvos įmonių, verslininkų, politikų. Norėtume, kad kitais metais projekte galėtų dalyvauti daugiau gabių moksleivių“, - sako projekto autorius ir organizatorius Artūras Povilaitis.

Pirmąjį tokį vaikų lavinimo ir švietimo projektą Lietuvoje įgyvendinti padėjo telekomunikacijų bendrovė TELE2. „Almos Adamkienės Fondo ir TELE2 verslo mokyklą“ taip pat remia kompanijos „Hansa lizingas“, „Observer“, „Delfi“, „Commercial Union“, „Compservis Atviros Sistemos“, viešųjų ryšių agentūra „Avenire“, dienraštis „VERSLO ŽINIOS“, „KPMS ir partneriai“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!