Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/2006/kovai-su-skurdu-ir-socialine-atskirtimi-naujos-priemones/spausdinti/

Kovai su skurdu ir socialine atskirtimi – naujos priemonės

Publikuota: 2005-09-07 08:53
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teiks Vyriausybei svarstyti nutarimo projektą, kuriuo siūloma patvirtinti Lietuvos Respublikos 2004-2006 metų Nacionalinio kovos su skurdu ir socialine atskirtimi veiksmų plano įgyvendinimo priemones 2005-2006 metams.

Šiomis priemonėmis siekiama įgyvendinti Nacionalinio kovos su skurdu ir socialine atskirtimi veiksmų plane iškeltus tikslus ir uždavinius.

Tai priemonės, kurios padėtų įveikti kraštutinį skurdą bei sumažinti labiausiai skurstančių gyventojų grupių socialinę atskirtį, pagerinti socialinę atskirtį patiriančių vaikų ir jaunimo socialinę integraciją, mažinti socialinius ir ekonominius skirtumus tarp regionų, didinti gyventojų pajamas, plėtoti socialines paslaugas bei didinti jų prieinamumą. Be naujų priemonių į planą siūloma įtraukti ir kitas skurdo mažinimo priemones, kurios numatytos Vyriausybės patvirtintose kitose specializuotose programose.

Pateiktų priemonių įgyvendinimui užtikrinti siūloma kurti stebėsenos darbo grupę, kuri būtų įpareigota organizuoti ir vykdyti šio priemonių plano įgyvendinimo eigą, pateikti savo vertinimus, svarstyti ataskaitas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teiktų jas Vyriausybei ir Europos Komisijai.

2003 metų pabaigoje su Europos Komisija pasirašiusi Bendrąjį aprėpties memorandumą Lietuva įsipareigojo kurti Nacionalinį kovos su skurdu ir socialine atskirtimi veiksmų planą. Veiksmų planą Europos Komisija patvirtino 2004 m. liepą.

Savo Nacionaliniame veiksmų plane Lietuva įvardino įsipareigojimus imtis visapusiškų įvairias sritis (užimtumą, švietimą, sveikatos apsaugą, socialinę apsaugą ir kt.) apimančių veiksmų silpniausių gyventojų grupių padėčiai pagerinti, jų galimybėms padidinti bei jų skurdui ir socialinei atskirčiai sumažinti, kartu atsižvelgiant į skirtingą moterų ir vyrų padėtį, problemas ir poreikius. Šiame plane Lietuva įsipareigojo imtis priemonių, kurios padėtų koordinuoti šalies politiką ir veiksmus, skirtus kovai su skurdu ir socialinės atskirties mažinimui.

Įgyvendinant šį planą, svarbu, kad jame būtų numatytos visos priemonės, kuriomis siekiama su Europos Komisija sutartų skurdo ir socialinės atskirties mažinimo tikslų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!