Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/20008/prezidente-ragina-spartinti-integruotu-mokslo-studiju-ir-verslo-centru-sleniu-kurima/spausdinti/

Prezidentė ragina spartinti integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) kūrimą

Publikuota: 2009-11-06 12:19
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: LR Prezidento spaudos tarnyba

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi bei ūkio ministru Dainiumi Kreiviu aptarė mokslo ir verslo sąveikos galimybes kuriant integruotus mokslo ir studijų centrus (slėnius).

Prezidentė D. Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuvai atsirado unikali galimybė atgaivinti ekonomiką geriausiai išnaudojant naujoves, mokslo ir pramonės susijungimą, skatinant taikomąjį mokslą.

Valstybės vadovė nurodė, kad būtina sparčiau kurti integruotus mokslo, studijų ir verslo centrus(slėnius) tam sutelkus kvalifikuotus specialistus ir panaudojus Europos Sąjungos lėšas. Prezidentės įsitikinimu, tai būtų investicija į ateities ekonomiką, pagrįstą naujovėmis, kūrybingumu, mokslu ir naujomis technologijomis.

Prezidentė D. Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad prieš metus patvirtintos integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų programos vis dar nepradėtos įgyvendinti, pasigendama naujų projektų. Valstybės vadovės įsitikinimu, Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijos, dirbdamos išvien, privalo neatidėliodamos ieškoti sprendimų, kad mokslo, studijų ir verslo centrai (slėniai) kuo greičiau pradėtų veikti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!