Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/19334/patikslinti-lietuvos-mokslo-premiju-nuostatai/spausdinti/

Patikslinti Lietuvos mokslo premijų nuostatai

Publikuota: 2009-10-01 12:22
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vyriausybė pritarė Lietuvos mokslo premijų nuostatų pakeitimams. Patikslintuose nuostatuose nustatyta, kad vietoj 16 premijų kasmet bus teikiamos 7 Lietuvos mokslo premijos. Premijos dydis didinamas nuo 340 iki 780 bazinių socialinių išmokų. Kadangi premijos padidėja daugiau nei du kartus, tikimasi didesnės konkurencijos tarp mokslinių kolektyvių, pretenduojančių gauti mokslo premijas.

Nuostatuose taip pat nustatyta, kad Lietuvos mokslo premijų komisijos trečdalį narių turi sudaryti mokslininkai, kurie per pastaruosius penkerius metus yra tapę Lietuvos mokslo premijos laureatais. Premijų komisijos narių skaičius sumažintas nuo 47 iki 29 narių ir nustatyta, kad komisijos nariai dirbs pasiskirstę ne į keturias, kaip buvo iki šiol, o į dvi sekcijas: į Humanitarinių ir socialinių mokslų sekciją bei į Fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslų sekciją.

Nuostatuose praplėstas institucijų, kurios turės galimybę siūlyti kandidatus į Lietuvos mokslo premijų komisiją, sąrašas. Premijos bus skiriamos už aktualius per pastaruosius 15 metų atliktus mokslo darbus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!