Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/18619/valstybinis-mokslo-ir-studiju-fondas-atliks-naujas-funkcijas/spausdinti/

Valstybinis mokslo ir studijų fondas atliks naujas funkcijas

Publikuota: 2009-08-20 10:04
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Vyriausybė pritarė Valstybinio mokslo ir studijų fondo nuostatų pakeitimui. Nuo 2010 m. sausio 1 d. Valstybinis mokslo ir studijų fondas vadinsis Valstybinių studijų fondu.

Valstybinis studijų fondas nebevykdys funkcijų, susijusių su mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektų finansavimu. Fondui pavedama vykdyti naujas su studijų finansavimu susijusias funkcijas.

Valstybinis studijų fondas administruos valstybės paskolas ir valstybės remiamas paskolas studentams; stipendijas trečiosios studijų pakopos studentams, aktyviai vykdantiems mokslinius tyrimus; socialines stipendijas; valstybės lėšų, skirtų valstybės finansuojamoms studijų vietoms, grąžinimą į valstybės biudžetą studentui nebaigus studijų; studijų kainos kompensavimą geriausiai besimokantiems studentams, kurie studijuos savo lėšomis; valstybės paramos skyrimą išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!