Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/svietimas/18587/lietuvos-mokiniai-tarptautineje-informatikos-olimpiadoje-apdovanoti-sidabro-ir-bronzos-medaliais/spausdinti/

Lietuvos mokiniai tarptautinėje informatikos olimpiadoje apdovanoti sidabro ir bronzos medaliais

Publikuota: 2009-08-18 08:41
Tematika: Švietimas, studijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR švietimo ir mokslo ministerija

Rugpjūčio 8-15 d. Plovdive (Bulgarija) įvykusioje 21-ojoje tarptautinėje mokinių informatikos olimpiadoje Kauno technologijos gimnazijos gimnazistas Gediminas Liktaras (jo mokytojas Jurgis Pralgauskis) iškovojo sidabro medalį, o Adas Burkšaitis (mokytojas Antanas Burkšaitis), Šakių rajono Lukšių Vinco Grybo vidurinės mokyklos abiturientas, – bronzą. Šie mokiniai laimėjimus tarptautinėse olimpiadose pelno nebe pirmą kartą.

Be minėtųjų, Lietuvai olimpiadoje šiemet atstovavo Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos abiturientas Martynas Budriūnas (mokytojas Antanas Budriūnas), Kauno technologijos gimnazijos gimnazistas Marijonas Petrauskas (mokytojas Kęstutis Simonavičius). Tarptautinėje olimpiadoje jie dalyvavo pirmą kartą ir, anot komandos vadovų, taip pat parodė gerus rezultatus. Visi mokiniai yra mokęsi šeštadieninėje informatikos olimpiadininkų mokykloje, kurią organizuoja Matematikos ir informatikos institutas bei Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas.

Lietuvos mokiniai tarptautinėje informatikos olimpiadoje apdovanoti sidabro ir bronzos medaliais

Komandai vadovavo instituto jaunesnioji mokslo darbuotoja Jūratė Skūpienė ir buvęs tarptautinių olimpiadininkų dalyvis bei prizininkas Linas Petrauskas. Į olimpiadą taip pat vyko ir tarptautinės informatikos olimpiados komiteto narė prof. Valentina Dagienė.

Ši informatikos olimpiada, vykusi Plovdive, – jubiliejinė. Pirmoji tarptautinė informatikos olimpiada, surengta prieš 20 metų, taip pat vyko Bulgarijoje. Joje dalyvavo mokiniai iš 13 šalių, Tarybų Sąjungos komandos sudėtyje buvo ir lietuvis Andrius Čepaitis, olimpiadoje laimėjęs aukso medalį. A. Čepaitis šiemet taip pat buvo pakviestas į olimpiadą ir pagerbtas per atidarymo ceremoniją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!